Ce condiții a impus un preot polonez unor refugiați ucraineni care i-au cerut adăpost. Preotul este acum anchetat de autorități

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 18:43

Un preot din Polonia a stârnit indignarea oamenilor după ce a refuzat să ajute mai mulți refugiați ucraineni, impunându-le un set strict de condiții.

De la începerea războiului din Ucraina, din 24 februarie 2022, peste 1,2 milioane de ucraineni au trecut granița Poloniei pentru a se refugia. Polonezii îi ajută cât de mult pot pe refugiați oferindu-le adăpost și alimente. Un caz particular a atras, însă, atenția presei locale, când un preot de la o parohie din Gniezno, oraș situat în vestul Poloniei, le-a impus mai multe condiții refugiaților înainte de a-i primi în adăpost.

Din motive obiective, independente de voința mea, în primul rând, trebuie să vă prezentați la Poliția Municipală din Gniezno. Persoanele nu trebuie să fumeze, să fie romano-catolici sau greco-catolici, iar copiii ar trebui să aibă mai mult de 10 ani. Cea mai bună variantă ar fi: bunica, fiica ei și copiii. Și fără nici un animal – i-a transmis preotul unei femei care căuta adăpost pentru ea și familia ei, potrivit fakt.pl.

Citeşte şi: În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

Femeia, consternată de răspunsul preotului și furioasă de situația în care a fost pusă, i-a răspuns:

Despre ce vorbim? Vorbim despre salvare, despre viață! Acum trebuie să le spun să treacă de la ortodoxism la catolicism? Dumnezeu este unul singur! – a spus femeia.

Cazul a ajuns în atenția presei poloneze, iar femeia l-a raportat pe preot autorităților locale.

Este scandalos! Am crezut deja că Biserica din Polonia îi ajută cu adevărat pe toți refugiații care fug de război, de moarte și foame. După cum se vede, îi ajută doar pe aleși – a comentat un politician local.

În cele din urmă, preotul a transmis un mesaj prin care își cere iertare pentru purtarea sa, dar și așa rămâne vizat de o anchetă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!