Ce a făcut primarul Brașovului după ce s-a zvonit că Zelenski s-ar ascunde în România. „Glumă proastă! Dă-ți demisia!”

De Unica.ro, pe

În urmă cu câteva zile, apăruse un zvon, potrivit publicației rusești Ria Novosti, conform căruia președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnki, ar fi venit în România și s-ar fi ascuns într-un buncăr din Brașov. Conform informației, Zelenski ar fi fost ar fi fost transportat cu ajutorul unor aparate de zbor la noi în țară, iar tot ce postase săptămânile trecute din Ucraina ar fi fost trucat.

Prima dată, președintele înregistrează un videoclip cu telefonul, iar apoi are loc un montaj și apare pe TV. Atenție la poza din spatele lui – dispare când schimbi unghiul. Zelenski are chipul diferit. Prima parte a videoclipului a fost înregistrată în avans, înainte de a părăsi Kievul. O altă opțiune pentru locația lui Zelenski este orașul românesc Brașov, se arăta la momentul respectiv pe site-ul Ria.ru.

Zvonul apăruse în contextul în care în cursul zilei de marți mai multe elicoptere civile ucrainene au primit permisiunea să intre în România, aterizând la Iași și Brașov, pentru mentenanță.

La scurt timp după apariția acestei știri false, primarul Brașovului, Allen Coliban, a făcut o postare pe rețelele de socializare legată de subiect care a atras un val de critici din partea celor care au văzut-o.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski acuză Rusia de genocid: „Bomba de la maternitate este dovada finală”

Citeşte şi: Zelenski amenință că va „ucide pe nenorociții” care au omorât o familie cu doi copii, în timp ce fugeau de război

Citeşte şi: Zelenski ar fi primit oferta „finală” de la Putin. Ce urmează acum?

Citeşte şi: Avertismentul lui Volodimir Zelenski pentru celelalte state: „Va veni rândul vostru”

Primarul și-a dorit să facă o glumă și a postat o fotografie trucată în care apare dând mâna cu Zelenski și „confirmând” că liderul ucrainean este în Brașov.

Președintele Zelenski este la Brașov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese.

Între timp, Brașovul face tot posibilul pentru a îi ajuta pe ucraineni: centrul comunitar local pentru refugiați este deschis, grupul “Brașov pentru Ucraina” funcționează și trimitem ajutor umanitar către orașele din Ucraina.

* postarea este un pamflet – a scris Allen Coliban, în dreptul fotografiei trucate.

Ce a făcut primarul Brașovului după ce s-a zvonit că Zelenski s-ar ascunde în România. "Glumă proastă! Dă-ți demisia!"

Ulterior, din cauza criticilor primite pentru gluma neadecvată făcută pe acest subiect într-un moment atât delicat, primarul și-a sters postarea de pe Facebook, însă nu și pe cea de pe Instagram.

Coliban a fost pus la zid și de câțiva politicieni pentru postarea sa. Fostul ministru al Educației, Gabriel Funeriu, i-a cerut demisia după gafa comisă.

„Dacă are cea mai mică urmă de inteligență în dotare, primarul Brașovului, dl. Coliban, ar trebui să demisioneze imediat și să renunțe pentru totdeauna la vreo funcție publică” a transmis Funeriu pe Facebook.

Internauții au trimis și ei o mulțime de mesaje în care îi bat obrazul edilului Brașovului pentru gestul făcut.

De prost gust, cât ați stat să gândiți postarea asta?

Nici eu nu am cuvinte în legătură cu această postare de joasă speță.

Extraordinar… Îmi pare din ce în ce mai rau ca te-am votat! Așa glumă penibilă rar am mai văzut!

Gluma proastă!

Practic și tu ajuți la propaganda Kremlinului prin această postare tâmpită. Felicitări dom’ primar sau echipei tale de PR.

Cea mai de prost gust postare pe care am văzut o în ultimii ani, jalnic!

Colibane ai toate țiglele pe casă?

Ești josnic Colibane. Dă-ți demisia!

Rușine pentru postare. O jignire!

Acel moment când deficientul de inteligență și bun simț este prezentat ca “umor”!

O prostie mai mare nici că se putea!


Vi se pare potrivit să faceți asemenea glume și pamflete? Ar fi cazul să va opriți și să judecați un pic acțiunile pe care le faceți!

Doar o persoană fără responsbabilitate poate face o astfel de glumă! – sunt câteva dintre reacțiile oamenilor care au văzut postarea.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!