Cum să supraviețuiești vremii extreme – sfaturi din Canada

Încălzirea globală este responsabilă de temperaturile extreme pe care le resimțim atât vara cât și iarna. Dacă pe timp de vară, temperaturile mari sunt mai ușor de tolerat, pe timp de iarnă ar trebui să urmăm sfaturile celor care au avut mereu aceste temperaturi joase, cum ar fi locuitorii Canadei.

Nu purta haine de bumbac

Un expert din Canada menționează faptul că iubitorii țesăturilor naturale trebuie să evite bumbacul pentru că acesta îngheață. De aceea, jeanșii de bumbac se simt ca tabla pe picioare. Dacă vrem ceva natural, trebuie să alegem lâna. Fibrele artificiale ne țin de cald, așa că nu ar trebui să le evităm. În plus, straturile succesive ne ajută să menținem temperatura corpului constantă.

A photo posted by Tv_Living member (@paulalandl) on

Schimbă ciorapii

Persoanele care lucrează în aer liber pe timp de iarnă sunt sfătuite să schimbe șosetele cel puțin o dată pe zi.  În acest fel, temperatura picioarelor rămâne constantă, chiar dacă transpirăm.

Protejează-ți picioarele de apă

Dacă zăpada a început să se topească și încălțămintea ta nu este impermeabilă, folosește trucul canadienilor pentru picioare uscate. Folosește ciorapi de lână și bagă-ți picioarele într-o pungă de plastic înainte de a de încălța.

A photo posted by Danny Portman (@wolfnomorebeard91) on

Exersează condusul pe timp de iarnă

Dacă ai emoții în a conduce mașina pe timp de iarnă, găsește o parcare goală pe timp de viscol și exersează acolo tehnici de oprire bruscă sau de întoarceri pe gheață. În acest fel vei învăța cum se adaptează mașina ta pe vreme rea.

Așteaptă frigul

Nu e nicio o glumă. Nu trebuie să începi să te îmbraci gros de la primele temperaturi cu minus din noiembrie. Ia-o treptat, geci sau paltoane mai subțiri către geci sau paltoane mai groase. Nu uita nici să te îmbraci tip foi de ceapă (straturi succesive de haine).

Gătește

Pentru a economisi bani cu încălzirea casei sau apartamentului tău, gătește în casă. Căldura aragazului și a cuptorului va fi suficientă pentru a încălzi casa ta. În plus, mâncarea și băuturile calde sunt excelente pentru a te încălzi și a-ți menține sănătatea pe timp de iarnă.

Menține-ți temperatura cu fasole sau orez

Nu trebuie să le mănânci pentru a te încălzi, dar le poți folosi în casă sau în mașină. Tot ce trebuie să faci este să îți confecționezi săculeți din pânză (sau șosete) cu fasole sau orez, pe care să îi închizi ermetic. Când ai nevoie de puțină căldură, aruncă un săculeț cu fasole sau orez în cuptorul microunde pentru câteva minute la încălzit. Boabele vor păstra căldura și te vor ajuta să îți încălzești rapid mâinile sau picioarele.

Sursa foto 123rf

Citește și Trucurile rusoaicelor pentru a rămâne stylish pe timp de iarnă

Citește și 5 reguli de fashion pe care trebuie să le ignori în această iarnă

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: