Cât valorează, în bani, medaliile „de aur” de la Jocurile Olimpice

O medalie de aur este neprețuită pentru orice sportiv de la Jocurile Olimpice dar, în sine, decorația este de fapt o medalie de argint poleită cu aur.

Citește și – Câţi bani câştigă un campion olimpic, în funcţie de ţara din care provine

Cu un conținut de șase grame de aur, medalia de la Jocurile Olimpice din acest an valorează 564 dolari, potrivit unui calcul făcut pe baza greutății medaliei, dar și a materialelor folosite. Conform regulilor impuse de Comitetul Internațional Olimpic, în componența unei medalii de aur se regăsește în proporție de 92,5% argint, 6,15% cupru și doar 1,35% sau șase grame aur.

O medalie de argint de la Jocurile Olimpice are un conținut asemănător cu una de aur, cu diferența că cele șase grame de aur sunt înlocuite cu aceeași cantitate de cupru. Medalia de bronz primită de sportivi conține 97% cupru, 2,5% bronz și 0,5% cositor.

Dacă medaliile ar fi fost realizate integral din aur, prețul fiecăreia s-ar fi ridicat la 22.000 de dolari. Cum pentru Olimpiada de la Rio au fost create mai mult de 800 de decorații pentru campionii olimpici, costul lor total ajungea la aproximativ 18 milioane de dolari.

Ultima oară când au fost realizate medalii integral din aur a fost în 1912, la Jocurile Olimpice de la Stockholm, Suedia.

Totuși, valoarea medaliilor este mult mai ridicată decât greutatea lor în aur. În 2012, ucraineanul Wladimir Klitschko a obținut la o licitație caritabilă nu mai puțin de un milion de dolari pe medalia sa de aur câștigată la Jocurile Olimpice din 1996.

Citește și – Jocurile Olimpice. Prin ce coșmar a trecut Ponor înainte de exercițiul modest de la bârnă: ”O colegă i-a trimis mesaje de încurajare rivalei!”

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: