Top cinci metode de albire a dinţilor cu lucruri pe care le ai în casă

De Unica.ro, pe
Igiena orală este esenţială pentru o dantură sănătoasă, asta este ştiut de toată lumea. Însă, uneori nu este suficientă pentru a avea dinţii perfect albi pe care îi dorim. Din cauza alimentelor, a cafelei sau a tutunului, dinţii se pot pigmenta.

Înainte să dai fuga către cele mai scumpe tratamente ce îţi promit albirea lor, poţi încerca să ai grijă de ei şi să îi albeşti cu cinci lucruri pe care oricine le are în casă:

  • Cu bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai cunoscute variante de albire a dinţilor este cea cu bicarbonatul de sodiu. Care este foarte ieftin şi care are o mulţime de beneficii. El echilibrează PH-ul din organism şi poate fi folosit pentru multe lucruri, inclusiv pentru eliminarea arsurilor stomacale, băut cu apă. Însă pus peste pasta de dinţi va reuşi să îţi cureţe dinţii în profunzime şi să îi albească!

  • Cu căpşuni

Acum, că este sezonul căpşunilor, merită să încearcă această variantă de albire a dinţilor! Taie o căpşună şi amestec-o cu bicarbonat de sodiu până se transformă într-o pastă. Foloseşte o periuţă de dinţi pentru a întinde pasta pe suprafaţa dinţilor şi las-o pentru cinci minute. Apoi spală-te cu pastă de dinţi şi clăteşte-te.

  • Cu săpun

Deşi sună puţin ciudat, săpunul poate să îţi albească dinţii. Desigur, nu este vorba despre unul obişnuit, ci varianta sa cât mai simplă, cu nivel redus de glicerină, fără agenţi bacterieni şi fără parfum. Combină-l cu vitamina C şi cu fosfat de sodiu şi vei obţine o soluţie minunată pentru reglarea nivelului de aciditate la care sunt expuşi dinţii şi, implicit, albirea lor! Poţi citi mai multe despre acest procedeu şi pe dentfix.ro.

  • Cu coajă de banană

Rupe o bucăţică din coaja de banană şi foloseşte partea interioară a ei pentru a-ţi curăţa dinţii. Fă asta pentru două minute, de două ori pe zi. De ce coaja de banană îţi albeşte dinţii? Pentru că ea conţine potasiu, magneziu şi mangan, care ajută procesul.

  • Cu sare si lamaie

Sunt binecunoscute efectele de albire ale lămâii şi te poţi bucura de ele chiar şi pentru petele galbene de pe dinţi. Amestecă zeama de lămâie cu sare, pune amestecul pe dinţi, curăţă-i bine cu o periuţă şi clăteşte cu apă. Dacă repeţi procedura de două ori pe zi, în câteva zile vei vedea rezultatele!

 

Foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!