Vaginoplastia – Rejuvenarea zonei intime, Beneficii, Recomandări și Preț

Secolul XXI a adus o serie de noutăți, nu doar în sfera tehnologiei, ci și în domeniul medical. Dacă pentru unii, intervențiile plastice sunt considerate un moft, există și persoane pentru care o astfel de procedură reprezintă o necesitate.Un vagin prea larg sau o scădere drastică a plăcerii sexuale – sunt doar două dintre situațiile cu care se confruntă reprezentantele sexului frumos. Vaginoplastia sau chirurgia vaginală de reconstrucție a devenit o intervenție din ce în ce mai populară atât în rândul femeilor care au născut pe cale naturală, cât și al celor care au ajuns la o anumită vârstă.Scopul acestei proceduri este acela de a strânge vaginul – de a repara și îngusta mușchii vaginali, fiind recomandată pacientelor cu laxitate semnificativă ce nu poate fi rezolvată prin metoda nechirurgicală cu laser. Vaginoplastia reconferă forță, tonus și control mușchilor vaginali.

Frumusețe, sensibilitate, eleganță… Sunt doar câteva dintre trăsăturile femeii moderne. O personalitate puternică, independentă, care știe ce își dorește. Așa am putea caracteriza femeia din ziua de astăzi. Și, pentru a se simți bine în propria piele, aceasta apelează la ,,ajutoare’’. Procedurile de ginecologie estetică sunt foarte apreciate de reprezentantele sexului frumos și au ca scop îmbunătățirea calității vieții pacientelor și recâștigarea încrederii în propria persoană.

Vaginoplastia - Rejuvenarea zonei intime, Beneficii, Recomandări și Preț

Visul oricărei femei este să devină mamă, însă, nașterea pe cale naturală poate provoca traume vaginului. Insatisfacția sexuală, conștiința de sine legată de aspectul și senzația vaginului, dar și incontinența de stres sau durere în timpul actului sexual – sunt doar câteva dintre problemele pe care le poate provoca întinderea vaginală.

Ce este vaginoplastia? 

Vaginoplastia reprezintă o intervenție chirurgicală de strâmtare a vaginului. Astfel, un vagin slăbit și lărgit, care și-a pierdut elasticitatea, este, prin intermediul procedurii de vaginoplastie, întărit și îngustat.

Vaginoplastia (cunoscută și sub numele de întinerire a vaginului sau rejuvenare vaginală) este o procedură relativ simplă, efectuată în ambulatoriu, sub anestezie, astfel încât pacienta să nu simtă durere. Practic, chirurgul fixează și scurtează mușchii din spatele vaginului și îndepărtează orice exces de țesut, reușind astfel să realizeze un canal vaginal mai strâns. Intervenția chirurgicală nu lasă urme vizibile și asta datorită faptului că se folosesc cusături dizolvabile, iar orice cicatrice este în interiorul vaginului.

Beneficiile reconstrucției vaginale: 

Intervenția chirurgicală de reconstrucție vaginală este o procedură care aduce după sine o serie de beneficii:

  • Restabilește etanșeitatea zonei vaginale
  • Îmbunătățește experiența sexuală
  • Restabilește stima și încrederea în sine
  • Reduce incontinența de efort prin reconstrucția podelei pelviene

Când se recomandă o vaginoplastie? 

Vaginoplastia este o procedură chirurgicală ce are ca scop îngustarea vaginului prin sutura parțială a acestuia și se recomandă atunci când, din cauza laxității vaginale apărută post-partum, odată cu înaintarea în vârstă sau după diferite intervenții în zona genitală, pacienta prezintă ,,scăparea tamponului vaginal’’ sau disfuncție sexuală.

Care sunt riscurile la care se supun cele care apeleaza la vaginoplastie? 

Așa cum știm, orice intervenție chirurgicală implică și riscuri. Și în cazul vaginoplastiei pot exista riscuri potențiale și efecte secundare, mai ales în rândul pacientelor care fumează, sunt supraponderale sau suferă de diabet sau alte afecțiuni de sănătate. Acestea pot include:

  • Infecție
  • Pierderea senzației sau schimbări permanente ale senzațiilor la nivelul vaginului
  • Cicatrici
  • Sângerare
  • Dureri continue

Cât durează efectul unei vaginoplastiei? 

Specialiștii din domeniu declară că efectul acestei proceduri durează maxim 2 ani. Totodată, aceștia sfătuiesc pacientele să discute cât mai sincer cu medicii lor despre îngrijorările pe care le au cu privire la organele genitale, dar și despre așteptările pe care le au în urma unei intervenții de acest tip.

Dacă vă hotărâți să apelați la o astfel de procedură, trebuie să luați în calcul rezervarea unei săptămâni sau două libere, iar în primele opt săptămâni nu puteți utiliza tampoane interne și nici nu puteți avea contact sexual.Pentru o programare la un consult, în vederea efectuării unei intervenții, de vaginoplastie, Dr. Levy Medical Center vă stă la dispoziție, atât la clinica din București cât și cea din Timișoara. Costul unei astfel de proceduri este de 2500 euro.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!