Uleiul de cocos, „doctorul planetei”, miraculos pentru sănătatea bebelușilor

Uleiul de cocos este considerat un aliment minune. Efectele sale curative se răsfrâng asupra îngrijirii părului și a pielii, asupra siluetei, funcționării optime a sistemului digestiv și fortificarea sistemului imunitar în lupta contra bolilor tip diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer, sau cancer. 

La ora actuală, mai mult de 1500 de studii au demonstrat că uleiul de cocos se numără printre cele mai benefice alimente din lume. Explicația este următoarea: uleiul de cocos conține acizi grași sănătoși, iar 90% dintre grăsimile componente uleiului de cocos sunt grăsimi saturate sănătoase. 

Top 8 beneficii ale uleiului de cocos în tratarea afecțiunilor la bebeluși 

Proprietățile divine ale uleiului de cocos și-au dovedit efectele atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor.  

  • Masaj pentru somnul nou-născuților 

Uleiul de cocos oferă un efect calmant, care ajută la relaxarea bebelușului, în special înainte de a-l pregăti pentru somn. Uleiul de cocos oferă hidratare pielii și totodată întărește sistemul osos. 

  • Reduce evoluția dermatitei seboreice 

Dermatita seboreică reprezintă o afecțiune la care sunt predispuși nou-născuții. Proprietățile antifungice ale uleiului de cocos contribuie la ameliorarea acestei afecțiuni prin masarea scalpului cu ajutorul unei cantități reduse din acest produs. 

  • Vindecă acneea bebelușilor 

Uleiul de cocos conține proprietăți speciale care participă activ la procesul de vindecare în cazul acneei neonatale. 

  • Combate dezvoltarea eczemelor provocate de scutece 

Piața este extrem de ofertantă în produse speciale destinate tratamentului eczemelor la bebeluși. Din păcate, acestea conțin substanțe artificiale. O alternativă sănătoasă la cremele din comerț o reprezintă uleiul de cocos extravirgin, care vindecă, calmează și hidratează pielea afectată. 

  • Vindecă rănile ușoare 

Uleiul de cocos este un tratament excepțional pentru tratarea înțepăturilor de insecte și a tăieturilor superficiale pe pielea copilului. Uleiul de cocos include proprietăți antiseptice, care contribuie la vindecarea rănii, calmarea și regenerarea pielii. 

  • Protejează sănătatea părului 

Copiii se pot bucura de un păr impecabil fără ajutorul produselor din comerț. Aplică o cantitate redusă pe scalp și apoi masează ușor. Pentru efectele și mai vizibile, poți lăsa uleiul de cocos să acționeze peste noapte. 

  • Calmează pielea afectată 

În anotimpul rece, copiii pot experimenta senzații de arsură ori mâncărime a pielii din cauza gerului. Capacitatea intensă de hidratare specifică uleiului de cocos protejează pielea micuților de acest disconfort. 

  • Ameliorează durerile gingivale 

Erupția gingivală este una dintre cauzele care amplifică starea de agitație în rândul copiilor. Masarea gingiilor cu uleiul de cocos estompează durerile și calmează zona cu probleme. 

Selectează în timp record uleiul de cocos autentic 

Uleiul de cocos, „doctorul planetei”, miraculos pentru sănătatea bebelușilor

Cu siguranță îți sunt cunoscute proprietățile divine ale uleiului de cocos. Pentru a achiziționa uleiul de cocos premium BIO, descoperă câteva informații valoroase pentru a face alegeri inteligente. 

  • Ulei de cocos virgin versus rafinat 

Uleiul rafinat este obținut din copră uscată, iar uleiul de cocos virgin sau extravirgin este extras din miezul nucii de cocos. Din acest motiv, uleiul de cocos virgin conține un aport nutritiv major care conferă și acea aromă bogată specifică. Uleiurile rafinate presupun anumite procedee speciale, din cauza cărora, valoarea nutritivă este compromisă într-o proporție destul de mare. 

  • Modul de ambalare: borcan de sticlă versus plastic 

Plasticul este un mod de ambalare foarte răspândit, fiind un material accesibil din toate punctele de vedere, însă dăunător pentru alimente. Plasticul este un material vulnerabil cu rezistență slabă la temperaturi extreme, motiv pentru care eliberează substanțe nocive, uleiul se râncezește, se pierd antioxidanții, iar aromele se diminuează. Borcanele de sticlă sunt durabile și protejează conținutul, indiferent de condițiile climatice. În plus, recipientele din sticlă pot fi reutilizate și cu această ocazie contribui și tu la protecția mediului înconjurător. 

Dincolo de efectele curative asupra părului sau a pielii, uleiul de cocos oferit de Crudsisanatos.bio controlează nivelul de colesterol rău din sânge, stimulează colesterolul bun, protejează sănătatea inimii și sănătatea sistemului circulator. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!