Tu știi cum se folosesc picăturile nazale în mod corect? Top 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști

Picăturile nazale sunt cea mai simplă metodă de tratare a unei infecții nazale. Acestea pot fi folosite pentru a trata orice, de la o răceală obișnuită la o reacție alergică. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna ușor de utilizat corect. Dacă v-ați luptat vreodată să vă puneți singuri picăturile nazale conform instrucțiunilor de pe cutie sau flacon, nu sunteți singuri. Chiar dacă aveți experiență în folosirea lor înainte, este important să vă amintiți că fiecare marcă are instrucțiuni și sfaturi ușor diferite despre cum să le folosiți cel mai bine fără a vă deteriora și mai mult nasul sau sinusurile. Așadar, iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre utilizarea picăturilor nazale.

 Top 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști

  1. Citește instrucțiunile de pe medicament

De cele mai multe ori evităm să citim prospectul medicamentelor deja folosite, fiindcă deja știm cum trebuie luate și când. Cu toate acestea, dacă ne schimbăm firma de spray nazal, este important ca înainte de utilizare să citim cu atenție toate informațiile oferte. De cele mai multe ori există mici diferențe de la produs la produs. Iar dacă nu știi de care să folosești, poți opta pentru Colargol picături nazale de la Vegis.ro

  1. Nu uita să îți sufli nasul

Mulți dintre noi credem că cel mai corect este să ne suflăm nasul după ce ne-am pus picăturile nazale, însă acest lucru este greșit. Să îți sufli nasul este recomandat, însă înainte de a aplica medicamentul. Acest lucru te va ajuta să îți eliberezi pasajele nazale și va elibera calea pentru spray. În acest fel medicamentul își va face efectul.

  1. Nu inhala spray-ul

Dacă ai tendința ca fix după ce ai aplicat medicamentul să inhalezi cât mai tare picăturile, cu gândul de a ajunge unde trebuie, să știi că nu este indicat.  ci acest lucru, soluția nu va mai ajunge la destinația vizată, adică în cavitatea nazală. În schimb, acesta va ajunge în gât și îl vei înghiți. Chiar dacă simți că acesta va curge pe tine, poți lua un șervețel să ștergi. 

  1. Nu împărți cu nimeni

Chiar dacă ți se poate părea tentat să le împarți cu partenerul tău sau poate chiar cu cea mai bună prietenă, să știi că nu este recomandat. Prin practicarea acestei împărțiri, se pot transmite bacterii de la o persoana la alta, într-un mod rapid. Pentru a evita acest fapt, asigură-te că doar tu ai folosit spray-ul nazal. După ce l-ai folosit, șterge flaconul și depozitează-l într-un spațiu curat și ferit de razele soarelui.

  1. Atinge doar nasul

Atunci când folosești un spray-ul nazal trebuie să fii foarte atent pentru a nu atinge alte suprafețe. Dacă vârful spray-ului atinge alte părți contaminate, se pot căpăta bacterii sau diferiți germeni care îți vor provoca diferite infecții.

Sperăm că aceste informații te vor ajut să utilizezi picăturile nazale în mod corect. Cu toții știm că poate fi frustrant să ai o răceală și să nu știi ce să faci, dar cheia este să fii întotdeauna proactiv.

Sursă foto: Unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!