Trening damă: 5 sfaturi pentru a alege cea mai bună îmbrăcăminte sport

Ultimul update Joi, 15 septembrie 2022, 13:57

Să faci sport este important, dar este important și să știi cum să alegi treninguri sau haine de sport pe care să le porți. Atunci când începem rutina noastră sportivă, încercăm întotdeauna să alegem cele mai confortabile și mai potrivite treninguri și articole sportive, astfel încât să ne putem antrena în voie.

De fapt, nu pare a fi o sarcină dificilă, sau mai degrabă nu îi acordăm suficientă atenție. Alegem o pereche de colanți, un tricou larg și atât. Dar alegerea celor mai bune treninguri și haine de sport este foarte importantă.

Nu suntem toți la fel și de aceea fiecare persoană are nevoie de haine și treninguri specifice. Putem alege între îmbrăcăminte sport pentru femei care este accesibilă tuturor bugetelor, altele preferă să aleagă trening damă de marcă și chiar și femeile plus-size pot alege îmbrăcăminte sport plus-size.

CUM SĂ-ȚI ALEGI TRENING DAMĂ SAU HAINE SPORT?

Alegeți haine care sunt respirabile

Când vine vorba de activitate fizică, este esențial să alegeți haine care să fie complet respirabile pentru a permite transpirației să iasă. În funcție de activitatea pe care o veți face, veți transpira mai mult sau mai puțin, așa că este important să alegeți materialul potrivit pentru a vă ajuta să expulzați corect toxinele.

În acest caz, îmbrăcămintea sport sintetică este o alegere bună. Cu toate acestea, pentru sporturile de mare intensitate, cum ar fi alergarea sau crossfit-ul, poliesterul și nailonul sunt cea mai bună alegere, deoarece ajută la eliminarea umezelii și vă mențin uscat. Este foarte important ca transpirația să transpire și să nu rămână pe piele pentru a evita boli precum ciupercile.

Comfort

Este important să vă simțiți confortabil atunci când faceți sport. De aceea, vă recomandăm haine care să se potrivească corpului dvs. și să vă ajute să vă simțiți bine în timp ce practicați orice activitate sportivă. Alte femei, însă, preferă să poarte îmbrăcăminte sport și trening damă lejere. Acest lucru depinde de disciplina practicată și de confortul fiecărei persoane. Important este ca haina să vă permită să faceți tot felul de mișcări.

Tricouri sport

Tricourile sport din bumbac sunt cea mai populară alegere pentru sport și aceasta este o greșeală, deoarece, așa cum am menționat mai devreme, nu permit corpului tău să respire. Cele mai bune tricouri sunt cele realizate din poliester și elastic. În funcție de sezon, puteți alege între tricouri cu mâneci lungi, cu mâneci scurte, fără mâneci și de diferite culori. Tricourile tehnice sunt alegerea potrivită pentru exerciții fizice.

Pantaloni sport

În funcție de sportul pe care îl practicați, sunt potrivite diferite tipuri de pantaloni. Printre pantalonii sport se numără pantalonii scurți din material sintetic, pantalonii de jogging, pantalonii sport clasici din bumbac și jambierele. Pentru Yoga sau Pilates, pantalonii ideali sunt joggerii. Dacă aveți de gând să practicați un sport de intensitate mai mare, cum ar fi alergarea, pantalonii pe care ar trebui să-i alegeți sunt pantalonii scurți.

Colanții sunt recomandați pentru orice activitate, deoarece se adaptează corpului tău și fac mai ușoară orice activitate. Cel mai important lucru atunci când alegeți pantaloni scurți, indiferent de disciplina pe care o veți practica, este să alegeți mărimea potrivită.

Bustieră sport

Acest articol de îmbrăcăminte este poate cel care provoacă cele mai multe îndoieli în rândul femeilor. Unele femei poartă mărimea greșită sau modelul nepotrivit pentru bustul lor. Cel mai important lucru este să alegeți un sutien care să aibă mărimea potrivită pentru dumneavoastră. Prin urmare, înainte de a-l cumpăra, este recomandabil să îl probezi în cabina de probă a magazinului. Odată ce este de mărimea dumneavoastră, este esențial să vă permită să vă mișcați fără obstacole, să vă rămână sânii fixați și să puteți respira bine.

De asemenea, este important ca țesătura să nu se răsucească în interior sau în exterior și să puteți glisa cu ușurință degetul pe sub banda din jurul cupelor și de la spate. Dacă sutienul îndeplinește toate aceste cerințe, este cel potrivit pentru dumneavoastră. După cum puteți vedea, este foarte important să știți cum să alegeți hainele sport pentru femei potrivite. În plus, în zilele noastre avem la dispoziție o mulțime de ușurințe și varietate pentru a alege cea mai potrivită îmbrăcăminte sport pentru noi. Dar nu este important doar să alegeți o îmbrăcăminte sportivă bună pentru a vă simți bine în timp ce practicați sportul, ci trebuie să știți și că întinderea și prevenirea accidentărilor sunt esențiale.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!