Tot ce trebuie sa stim despre vesela din melamina!

Atunci când ne alegem vesela pentru casă sau restaurant, de cele mai multe ori ne gândim la porțelan. Și nu este nimic greșit în asta, însă mai avem și alte opțiuni, extraordinare, pe care le putem lua în considerare. Este vorba despre vesela din melamină. Vesela din melamină sau melaminată este o alternativă durabilă și extrem de rezistentă la vesela din porțelan. Știind că este rezistentă la pete și aproape imposibil să se ciobișească sau să se spargă în condiții normale de utilizare, vesela din melamină este perfectă pentru a fi folosită la mese semi-formale și în aer liber. Datorită aspectului său excepțional și calității, vesela din melamină este alternativa de încredere la veselă tradițională, inclusiv în domeniul HORECA.

Ce este melamină? Melamina este o rășină plastică termorezistentă realizată din compuși organici. Proprietățile sale fizice și aspectul au făcut din melamină un material popular pentru fabricarea de produse dure într-o serie de industrii.

Veselele din melamină continuă să devină din ce în ce mai populare și sunt potrivite pentru utilizare în diferite situații, mai ales când este necesară o rezistență crescută la incidente. Vesela din melamină oferă o multitudine de beneficii și se caracterizează prin proprietăți care o fac o alegere mult mai bună decât veselă convențională din porțelan.

Care sunt avantajele veselei de melamină?

Există avantaje uriașe în înlocuirea veselei tradiționale cu farfurii, castroane și tavi din melamină. Această este o alegere inteligentă pentru orice casă sau afacere din domeniul HORECA, unde nu este necesară veselă formală.

Robusteţe

Unul dintre cele mai mari avantaje ale melaminei este robustețea să. Datorită robusteții materialului, această veselă nu se va sparge ușor, chiar dacă va cădea pe podea.  Acest lucru îi conferă un avantaj față de gamele tradiționale de veselă din materiale casabile precum porțelanul. Această proprietate remarcabilă a veselei din melamină o face alegerea perfectă pentru orice unitate în care ar putea avea loc accidente, dar și pentru casele cu mulți copii. Societatea Prod Gabi SRL, prin stylehoreca.ro, îți poate oferi vase din melamină de calitate, dar și cu un aspect deosebit.

Rezistența la zgârieturi

Melamina este și rezistentă la zgârieturi. Acest lucru o face perfectă pentru utilizarea în medii aglomerate, precum firmele de catering, unde contactul zilnic cu tacâmurile poate afecta rapid vesela tradițională. Și, deoarece zgârieturile de pe farfurii și boluri sunt principala cauză pentru a forța restaurantele să-și înlocuiască vesela, mai degrabă decât spargerea, această rezistență la zgârieturi oferă produselor din melamină o viață lungă. Ce înseamnă acest lucru? Cheltuieli mai mici pe termen lung!

Cu toate acestea, deși vesela din melamină este mai rezistentă la zgârieturi decât vesela tradițională, asta nu înseamnă că este imposibil să se zgârie. Cuțitele striate o pot deteriora, iar curățarea cu soluții abrazive trebuie evitați întotdeauna când curățăm.

Vase ușoare 

Adevăratul punct forțe al melaminei este că combină această rezistență remarcabilă cu faptul că este foarte ușoară. De exemplu, o farfurie standard din melamină este semnificativ mai ușoară decât o farfurie asemănătoare de porțelan, fiind în același timp mai rezistentă. În catering, acesta este un avantaj deoarece facilitează transportul mai multor farfurii melaminate față de transportul mai multor farfurii din porțelan.

Rezistență la căldură

Faptul că vesela melaminata rămâne rece la atingere, chiar și atunci când conține preparate fierbinți, o face și mai practică pentru servire. Din acest motiv, potențialele arsuri sunt mult mai puțin probabile în cazul melaminei. De asemenea, înseamnă că melamina este mai sigură pentru copii.

Aspect deosebit

Vesela din melamină nu se distinge adesea de vesela tradițională. De exemplu, colecția de veselă melaminată de la Style Horeca arată la fel de bine că și vesela tradițională, oferind în același timp toate beneficiile melaminei. Astfel, melamină nu trebuie ocolită pentru că, cu siguranță, nu vom sacrifica stilul.

Se poate spăla în mașina de spălat vase

Nu se poate nega faptul că vasele care pot fi spălate în mașina de spălat vase oferă un beneficiu imens, indiferent dacă servim grupuri mici sau sute de meseni în același timp. Melamina se poate spăla în mașina de spălat vase.

Când a apărut melamină?

„Rășinile de melamină” au apărut undeva cu aproximație între anul 1930 și anul 1940, dar fără niciun succes comercial palpabil. Melamina era folosită în principal pentru veselă pentru copii dar și pentru acele momente în care mergeți la camping. Reactualizată, melamină a câștigat încrederea profesioniștilor și nu numai, fiind din ce în ce mai folosită.

Vesela din melamină este produsă într-un mod ușor diferit, de la un producător la altul. Acestea fiind spuse, vesela din melamină este realizată prin combinarea melaminei cu agenți de fixare și compuși adăugați pentru a produce rășină de melamină prin două procese de fabricație separate. Practic, melamina este alcătuită din carbon, hidrogen și azot, deși procentele exacte ale fiecărui element variază de la producător la producător.

Vasele de melamină pot fi folosite în cuptorul cu microunde?

Ca și în cazul altor materiale plastice, melamina nu trebuie folosită pentru a încălzi alimentele în cuptorul cu microunde sau în cuptor. Acest lucru ar putea deteriora vesela din melamină și ar putea contamina alimentele pe care le pregătiți.

În schimb, dacă încălziți alimente în cuptorul cu microunde, faceți-o mai întâi într-un recipient care poate fi utilizat în acest aparat. Apoi, odată ce mâncarea este fierbinte, transferați-o pe vesela din melamină. Faptul că vesela din melamină este rezistentă la căldură îți va proteja mâinile de căldura alimentelor.

În concluzie…melamina este extrem de convenabilă în multe medii. Fie că o folosim acasă sau în restaurantul de tip catering, cu siguranță vom face o alegere bună, fără a fi nevoie să sacrificăm din frumusețea farfuriilor pe care le așezăm pe mese.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!