Top trucuri pentru a schimba vibe-ul unei încăperi cu eforturi minime

Din când în când, femeile simt nevoia să facă o schimbare. Poate fi una de look, o schimbare în casă ori chiar una a stilului de viață. Indiferent de motivele fiecăreia, orice modificare aduce cu sine o energie pozitivă și entuziasm, lucruri care contribuie la starea noastră de bine. Dacă ne aflăm într-o astfel de perioadă, când simțim că avem nevoie să facem o transformare, cele mai simple și sigure opțiuni sunt cele legate de amenajarea casei. 

Sezonul rece este perioada favorită a femeilor care își doresc să aducă mici sau mari schimbări în locuințele lor. Petrecerea unui mai mare interval de timp în casă ne ajută să vedem cu ușurință care sunt lucrurile de care am avea nevoie, cele de care vrem să scăpăm sau cele pe care ni le-am dori înlocuite. Din fericire, găsim pe piață o gamă bogată de accesorii de design interior, pe care le putem alege ori de câte ori dorim să aducem un vibe nou în casele noastre.

Iată care sunt câteva dintre cele mai des folosite trucuri de către specialiștii în design interior în amenajările locuințelor: 

  1. Trucuri pentru baie

Dacă ne-am săturat de imaginea de ansamblu a băii și am dori să aducem o schimbare, dar care să nu implice echipe de meseriași și mult praf, avem două opțiuni simple. Fie vopsim gresia, faianța sau pe ambele, cu o vopsea creată special pentru acest tip de material, fie alegem să folosim seturi de stickere cu modelul preferat. Ambele se pot achiziționa din magazinele fizice sau din cele online, nu necesită contractarea unui meseriaș, iar efortul depus este unul destul de mic. Nu sunt soluții pe termen lung, ci mai degrabă mic și mediu, dar vor aduce acea schimbare de care avem nevoie. De asemenea, putem alege din gama bogată de dulapuri baie un model care să se potrivească noilor culori sau modele alese pentru podea și pereți. Micul mobilier din baie poate, de asemenea, să aducă schimbări semnificative imaginii acesteia. 

  1. Trucuri pentru living

Cele mai mari transformări pot veni odată cu modificarea culorii pereților sau a pardoselii, însă acestea pot fi demersuri ce necesită timp, un buget mare și, mai ales, praf. Dacă nu ne dorim aceste lucruri, putem apela cu încredere la instalarea unui tapet cu un model discret pe toți pereții, a unuia cu model îndrăzneț pe unul din pereți, sau chiar vopsirea unui singur perete cu o culoare intensă. Pentru a nu crea impresia de încărcare excesivă, oricare ar fi alegerea noastră, trebuie să ne asigurăm că restul elementelor din încăpere se potrivesc cu modificarea adusă. 

Nu de puține ori, ajungem de la o mică schimbare să înlocuim mult mai multe lucruri. Perdelele, draperiile și covorul dintr-o cameră sunt piese ce contribuie semnificativ la imaginea acesteia de ansamblu, creând atmosfera dorită. Astfel, schimbarea uneia dintre acestea sau chiar pe toate poate face minuni pentru orice încăpere. Nu putem uita nici de pernele decorative de pe canapea, ale căror huse se pot schimba cu un efort minim, iar efectul va fi unul pozitiv. 

  1. Trucuri pentru dormitor

La fel ca și în cazul livingului, tonul dormitorului este dictat, în principal, de culorile alese. Cei ce doresc un spațiu relaxant pot alege nuanțe deschise și pastelate, iar cei ce iubesc culorile vibrante le pot folosi în alegerea patului, a covorului sau chiar și a pereților. Pentru a aduce o schimbare acestei camere cu mici eforturi, putem opta pentru o cuvertură sau o lampă nouă. Deoarece patul este elementul principal al oricărui dormitor, datorită mărimii sale, cuvertura aleasă va atrage prima privirea. Alături de pat, regăsim deseori un corp de iluminat, fie o lampă, fie o aplică. Schimbarea acestora cu un model mai nou, în culori complementare cu cele din restul elementelor, va da camerei un aer nou. 

Schimbările alese pentru casa noastră vor aduce, pe lângă un look nou pentru aceasta, și o stare de bine pentru toți ce care o locuiesc. Oricare ar fi modificările aduse, nu trebuie să uităm să aducem natura în casele noastre, prin adăugarea câtorva plante verzi.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Haaus.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!