Top 7 produse de băcănie dintr-un magazin

sursa foto: https://unsplash.com/photos/BMnX7L9G5xc

Produsele alimentare se regăsesc cel mai des pe lista ta de cumpărături. Indiferent că le cumperi de la băcănia din cartier, din hypermarket sau din mediul online, cel puţin o dată la câteva zile ai nevoie de ceva proaspăt în bucătărie. Iată care sunt cele mai vândute produse de băcănie dintr-un magazin:

Pâine

Pâine este numită pe bună dreptate alimentul de bază al omului. Ţara noastră produce, dar şi importă o cantitate importantă de cereale. Produsele de panificaţie sunt la mare căutare, iar în topul listei se află pâinea. Franzelă sau rotundă, feliată, din făină albă sau neagră, cu seminţe, cu legume, după reţetă veche românească, franţuzească, italiană sau orientală, pâinea domină orice clasament de produse de băcănie.

Apă

Pe cât este pâinea de esenţială, pe atât este apa de vitală. Românii sunt mari consumatori de apă îmbuteliată. Motivele sunt numeroase, dar cele mai multe au legătură cu starea precară a instalaţiilor sanitare de distribuire a apei potabile. Chiar dacă în cele mai multe oraşe apa porneşte în stare bună din staţiile de distribuire, impurităţile acumulate de coloanele vechi o aduc în casă cu un gust alterat sau cu bacterii şi microorganisme. În special pentru copii, oamenii preferă apa de băut îmbuteliată la sticlă sau pet. Cu greu vei putea găsi un magazin alimentar în care să nu găseşti nici un fel de apă de vânzare. Dimpotrivă, apa este disponibilă chiar şi în magazinele cu alt obiect de activitate.

Lactate

Se spune că vitrinele cu lactate sunt amplasate strategic pe cel mai îndepărtat perete al băcăniilor pentru a te determina ca, în drumul către ele, să umpli coşul şi cu alte produse de pe rafturi. Asta pentru că invariabil vei ajunge la ele ca să cumperi lapte, iaurt, smântână, unt, brânză, caşcaval sau orice alte specialităţi din bucătăria românească sau internaţională.

Ulei şi oţet

Pentru a găti în casă ai nevoie de două lichide esenţiale. Primul este uleiul alimentar, fără de care nu poţi prepara prea multe feluri. Pe lângă varianta clasică de floarea soarelui poţi alege ulei obţinut din: măsline, turte, avocado, seminţe de dovleac, susan, in, cânepă, cocos, nuci, sâmburi de struguri – fiecare cu un anumit gust şi o serie de beneficii. În sezonul cald, când mănânci mai mult frugal, nu poţi drege o salată de legume proaspete fără oţet alimentar Regal.

Ouă

Pentru micul dejun şi feluri principale, dar în special la desert, ouăle sunt ingredient de bază. După dimensiuni poţi alege de la ouă de prepeliţe până la ouă de raţă sau chiar de struţ. Totul ţine de gust, buget, de condiţii de viaţă sau medicale specifice. Datorită prezenţei într-o mulţime de reţete din bucătărie, ouăle au un loc onorabil în topul preferinţelor dintr-un magazin de tip băcănie.

Carne

Poporul român este mare consumator de carne. Puiul şi porcul domină topurile, însă vita şi oaia se menţin în preferinţele celor atenţi cu kilogramele sau colesterolul. Specialiştii în nutriţie recomandă limitarea consumului de carne la o dată pe săptămână, însă rapoartele vânzărilor de alimente arată o apetenţă mult mai mare pentru proteina animală. Aşadar carnea continuă să fie un produs de mare succes în băcănii.

Fructe şi legume

Oamenii cu un stil de viaţă cât mai sănătos şi părinţii cu copii mici nu ies din magazin fără a cumpăra măcar un sortiment de fructe şi legume. Cei mai mulţi preferă soiurile de sezon, însă importurile permit fără probleme consumul de căpşuni sau pepene în toiul iernii. În ceea ce priveşte legumele, cel puţin pentru roşii şi castraveţi disponibilitatea este permanentă.

Cumpărăturile românilor se aliniază la obiceiurile alimentare. Cei care gătesc puţin şi mereu intră în băcănie aproape în fiecare zi. Cei care îşi fac provizii în cămară limitează aceste vizite săptămânal. Indiferent de preferinţe, alimentele de mai sus nu lipsesc din lista de cumpărături.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!