TOP 5 lucruri utile pe care le poți cumpăra pentru primul nepoțel

Majoritatea bunicilor sunt încântați de venirea primului nepoțel și își doresc să-și ajute copii cât mai mult pentru venirea pe lume a noului membru al familiei. Pe lângă ajutorul fizic și moral, mulți se gândesc la achiziționarea unor lucruri necesare pentru un nou-născut, mai ales că multe dintre ele sunt destul de scumpe. Totodată, unele lucruri necesare sunt folosite pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece bebelușii cresc foarte repede. Din această cauză articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt schimbate frecvent. Prin urmare, de cele mai multe ori se dorește achiziționarea unor lucruri care să fie folosite pe termen lung.

CINCI  lucruri folositoare pe termen lung pentru bebeluși

  1. Interfon/Videofon bebe

Acest obiect este util pentru a putea supraveghea copilul de la distanță, permițând părinților să îndeplinească alte sarcini. Prin acest dispozitiv părinții se pot uita la copil, îl pot auzi dacă plânge și pot chiar vorbi cu el. Unele aparate au inclusiv funcție de lampă de veghe și pot emite melodii calme pentru a liniști copilul până ajung părinții. Acest aparat poate fi folosit timp de câțiva ani.

  1. Cărucior 3 în 1

Un articol indispensabil este căruciorul, deoarece încă din primele săptămâni copilul nou născut trebuie scos la plimbare în aer liber. Cărucioarele 3 în 1 încorporează trei tipuri într-unul singur, după cum îi spune și numele, anume un cărucior clasic pentru plimbare, din care se poate desprinde o scoică pentru mașină, respectiv se poate plia pe verticală astfel transformându-se într-un cărucior sport. Unele cărucioare 3 în 1, cum sunt cele de la Babyneeds.ro, pot fi folosite până la vârsta de 4 ani a copilului.

  1. Aspirator nazal

În primul an bebelușii nu știu cum să-și sufle nasul, de aceea este util un aparat de curățare a căilor nazale. Un aspirator nazal asigură curățarea acestor orificii, fără a crea un disconfort copilului. În mod special când copilul este răcit, acest dispozitiv asigură curățarea căilor nazale și o respirație mai ușoară. De obicei un aspirator nazal vine cu mai multe capete de silicon, astfel că poate fi folosit în mod regulat până la vârsta de 4 ani a copilului. 

  1. Aparat de aerosoli

Acest aparat permite transformarea unui medicament lichid într-un nor fin cu microparticule. Prin intermediul unei măști de față sau a unui dispozitiv care se introduce în cavitatea bucală, aceste particule sunt introduse în profunzime în căile respiratorii astfel asigurând administrarea eficientă a medicamentului. Acest dispozitiv este folosit pentru administrarea medicamentelor în cazul unor răceli, bronșite, sau alte probleme respiratorii. 

  1. Păturică

În cazul în care te gândești la un articol care să aibă și o valoare sentimentală, atunci poți opta pentru o păturică drăguță. Acest articol poate fi folosit de la naștere timp de câțiva ani, fiind foarte utilă pentru a înfășura copilul în ea, iar o păturică poate fi transportată oriunde. Totodată, o păturică primită de la bunici va rămâne o amintire frumoasă inclusiv atunci când nepoții cresc la o vârstă adultă. 

În concluzie, sunt unele lucruri pe care ai putea să le achiziționezi pentru nepoții tăi, dacă dorești să-ți ajuți copii și din acest punct de vedere, lucruri care au o utilitate pe termen mai lung. Totuși, ar fi de preferat să vorbiți înainte de a cumpăra aceste lucruri, deoarece poate părinții nou-născutului deja au achiziționat unele din aceste lucruri. În orice caz, pentru oricare din lucruri te decizi să cumperi, noii părinți vor aprecia ajutorul din partea ta.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!