Top 3 idei pentru oamenii din HR pentru a avea nişte angajaţi fericiţi

Munca oamenilor de resurse este adesea una dificilă. Trebuie să fii un mediator excelent între conducere şi angajaţi şi să ai mereu vorbele la tine pentru a împăca pe orice. Ştim cu toţi că un loc de muncă de implică interacţiune cu oamenii este unul dintre cele mai dificile. Oamenii fiind de multe ori imprevizibili, oamenii de hr trebuie să fie pregătiţi mereu pentru orice variantă, astfel încât să aibă nişte angajaţi fericiţi şi mulţumiţi. În vederea menţinerii unei relaţii optime a angajaţilor cu firma sub aripa căreia se află, oamenii de la resurse umane pot apela la diverse tehnici pentru “fidelizarea” angajaților companiei.

Vezi aici top 3 idei pentru oamenii de HR din care te poţi inspira:

  1. Oferă mici atenţii din parte firmei la diverse evenimente

Detaliile fac de multe ori diferenţa, aşa că dacă vrei să creezi o imagine pozitivă a firmei în minte anagajaţilor, trebuie să fii foarte ante la diversele ocazii sau evenimente naţionale / internaţionale care apar (8 maritie, ziua naţională, aniversarea zilei de naştere ş.a.). Aceste atenţii nu trebuie să se încadreze în bugete extrem de mari, ci mai degrabă să fie nişte gesturi mici, care să marcheze evenimentul respectiv. 

  1. Caută variante noi pentru a îmbunătăţi pachetul de beneficii pe care îl oferă compania

Desigur că la început pachetul de beneficii poate părea atractiv pentru anumiţi angajaţi, însă după o perioadă de timp ar fi recomandat să mai faci anumite îmbunătăţiri. Dacă bugetul nu permite acest lucru, atunci încearcă să lucrezi eficient şi descoperă care din beneficii nu sunt agreate sau folosite foarte mult de angajaţi şi caută variante noi pentru a le înlocui. Astfel, rămâi încadrat într-un anumit buget, dar totuşi reuseşti să faci şi niştej schimbări pentru angajaţi, care vor fi primite cu braţele deschise cu siguranţă. Un exemplu de beneficiu pe care l-ai putea include ar fi varianta de carduri de vacanţă de pe Sodexo.ro, fiind nişte variante extrem de apreciate de angajaţi. 

  1. Fă sondaje în mod regulat pentru a descoperi ce îşi doresc angajaţii

Nişte angajaţi care sunt băgaţi în seamă şi sunt ascultaţi vor fi nişte angajaţi fericiţi. Pentru a te asigura că faci acest lucru încearcă să afli constant care sunt dorinţele şi nevoile lor. Poţi face asta prin mai multe metode în funcţie de ce preferi şi îţi este mai la îndemână. Fie poţi merge pe varianta unei şedinţe la o perioadă stabilită intern, unde se pot discuta subiecte de interes, fie poţi trimite un chestionar online care să fie sub anonimat sau orice altceva consider potrivit stilului angajaţilor de care te ocupi. 

Aşadar, pentru a face o treabă reuşită şi pentru a avea nişte angajaţi fericiţi, ai căror nevoi

sunt satisfăcute cu brio e necesar să fii atent la toate detaliile şi să găseşti soluţii adaptate stilului de muncă pe care îl prestează fiecare în cadrul companiei. Nu uita să fii cât mai uman posibil şi înţelegător pentru că asta va face diferenţa la final de zi. 

Sursă foto: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!