Top 3 idei de ţinute ideale pentru mers la munte vara

Vrei să dai o fugă până la munte ca să te răcoreşti şi să scapi de cădura dintre betoanele din oraş, dar nu ştii cu ce să te îmbraci? Ţinuta este de multe ori o dilemă pentru reprezentatele sexului feminin. Nu de multe ori apare întrebarea eternă “Cu ce să mă îmbrac?”, iar răspunsul se lasă de multe ori greu de găsit. Dacă şi tu eşti în această situaţie uneori, atunci continuă să citeşti pentru a descoperi câteva idei care s-ar putea să te inspire atunci când eşti în pană de idei şi eşti presată de timp. 

Iată 3 idei de ţinute de vară ideale pentru mers la munte:

Varianta chic-casual

Dacă îţi place să fii elegantă şi mereu pusă la punct, dar totuşi vrei ca în mica ta escapadă la munte să fii comodă, această idee este chiar pentru tine. Pentru o ţinută chic-casual este nevoie să îmbini utilul cu plăcutul. Alege o pereche de jeanşi mom comozi, pune un maieu alb sau negru basic, iar pentru a te asigura că eşti pregătită pentru aerul rece de munte adaugă un pulover pe care îl legi nonşalant pe umeri. Pentru mai multe variante de pulovere pentru femei interesante şi de o calitate bună poţi verifica Lafemme.ro. În picioare poţi opta pentru nişte teneşi de pânză care să fie comozi pentru o plimbare mai lungă sau o pereche de sandale cu talpa groasă potrivite pentru drumuri de munte.

Varianta sport

Dacă vorbim de mers la munte, varianta sport poate fi chiar cea mai evidentă pentru oricine. O pereche de colanţi şi un hanorac larg pot fi exact ce ai nevoie. Dacă vrei totuşi să ai un look mai studiat şi să nu optezi pentru cea mai simplă variantă, poţi căuta o salopetă pentru sport, aceasta te va ajuta să rămâi comodă, însă va da un aer fresh, nou şi interesant ţinutei. Alege nişte pantofi sport cu o taplă groasă pentru un detaliu care să completeze perfect ţinuta. 

Varianta pentru drumeţie

Dacă mergi la munte şi plănuieşti chiar să urmezi un traseu, atunci s-ar putea să ai nevoie de o variantă îmbunătăţită a celei de-a doua idei prezentate mai sus – varianta sport. Pentru drumeţie vei vrea să optezi pentru nişte bocanci care să-ţi susţină piciorul şi să fie potriviţi pentru diferite tipuri de teren accidentat pe care vei merge sau urca. De asemenea, e recomandat să ai o bluză în plus în cazul în care se lasă rece, o pelerină de ploaie şi evident un ghiozdan încăpător în care să pui tot ce ai nevoie de-a lungul drumeţiei tale. 

Aşadar, în funcţie de stilul personal şi activităţile pe care doreşti să le faci la munte, ţinutele nu sunt atât de greu de realizat, iar dacă le plănuieşti de acasă, îţi vei scuti nişte timp, cât şi ceva loc în bagaj, pentru că nu vei lua piese inutile cu tine. Totul ţine de atenţie la detalii şi combinarea mai multor piese care să rezulte ţinute practice, dar şi plăcute vizual. 

Sursă foto: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!