Tipuri de hrană pentru cățelul tău. Cum alegi produsul potrivit?

Prietenul tău blănos merită tot ce este mai bun atunci când vine vorba de îngrijire și hrană. Un câine are nevoie de un anumit set de ingrediente, care se regăsesc în general în mâncarea specială. Însă, există numeroase tipuri de hrană din care poți alege, cum știi că va fi bună pentru câinele tău?

Există diferiți producători de mâncare pentru câini care pun la dispoziție sortimente de calitate, care să îi fie pe plac patrupedului tău și care să îi satisfacă nevoile nutriționale. Iată de câte tipuri poate fi hrana pentru câini și ce poți alege.

Hrană umedă sau uscată

Principala modalitate de a clasifica mâncarea pentru animale este în funcție de textură, fiind disponibile cele două tipuri: umedă sau uscată. Hrana umedă este mai ușor de mestecat și are un conținut mai bogat de apă, fiind potrivită pentru a menține animalul hidratat. Pe de altă parte, hrana uscată este mai economică, mai benefică pentru dantură și are un conținut mai ridicat de calorii.

Nu există o recomandare strictă valabilă pentru toți câinii cu privire la hrana umedă sau uscată. Poți opta pentru versiunea preferată a animalului tău însă, pentru o nutriție completă, majoritatea veterinarilor recomandă hrănirea mixtă.

Hrană pentru fiecare etapă de dezvoltare

Câinele are nevoie de nutrienți diferiți în fiecare stadiu de viață. Puii, spre exemplu, au nevoie de substanțe care să susțină o dezvoltare sănătoasă și să le întărească sistemul imunitar, în timp ce seniorii au nevoie de mulți nutrienți pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Din această cauză, este extrem de important să alegi un tip de hrană potrivit vârstei câinelui.

Hrană în funcție de talie

Nevoile nutriționale ale câinilor pot fi diferite și în funcție de talia lor. Câinii de talie mică pot fi predispuși la îngrășare și au nevoie de hrană cu un aport caloric adaptat, iar cei mari au nevoie de substanțe care să le susțină sănătatea oaselor și a mușchilor. Așadar, este important să ții cont de talia animalului atunci când îi alegi hrana.

Hrană specială

Este posibil ca animalul tău să fie predispus la anumite afecțiuni sau stilul său de viață să necesite un anumit tip de alimentație. În această situație, medicii veterinari recomandă hrana destinată nevoilor speciale, care conține anumite combinații de ingrediente benefice pentru diferite probleme de sănătate sau potrivite în alte situații.

Printre tipurile de hrană specială se numără cea pentru controlul greutății, pentru piele și blană, pentru sensibilitatea articulară, digestivă sau orală, dar și pentru animalele sterilizate, pentru cele alergice și pentru câinii extrem de activi, care depun zilnic un efort fizic considerabil.

De asemenea, există și hrană dedicată anumitor rase. Aceasta reprezintă o alegere potrivită, deoarece formula acesteia este concepută în conformitate cu toate nevoile rasei respective și poate ajuta la prevenirea afecțiunilor specifice și la menținerea unui organism sănătos.

Deoarece există numeroase sortimente de hrană pentru câini, este ușor să devii confuz. Însă, dacă ții cont de nevoile specifice ale patrupedului tău și de preferințele sale, lucrurile devin ceva mai ușoare. Dacă în continuare nu știi ce i s-ar potrivi, poți cere și sfatul medicului veterinar.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!