Tips&Tricks: Cum organizezi bucătăria pentru a-ți ușura viața

Bucătăria este locul în care petrecem din ce în ce mai mult timp. Clasica încăpere în care mama pregătea prânzul și cina s-a transformat acum în adevăratul nucleu al casei tale – locul perfect pentru socializare, pentru creionarea planurilor de viitor și pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. E drept că ritmul alert și dorința de a evolua cât mai mult pe plan profesional ne fac să petrecem destul de puțin timp gătind rețetele pe care părinții noștri le pregăteau zilnic.

E lesne de înțeles – clasicul nu mai face parte din rutina noastră de zi cu zi, dar cu toate acestea, atunci când auzim cuvântul ,,acasă” gândul nostru ajunge în bucatarie. De la cafeaua de dimineață sau rețetele sofisticate pe care le pregătești cu toți ai tăi de fiecare dată când ai timp liber, acest spațiu a devenit, fără să-ți dai seama, locul tău de relaxare, de deconectare din cotidian. Din acest motiv, e bine să ai toate lucrurile organizate. Imaginează-ți doar cum ar fi să ai la dispoziție doar o oră pentru a pregăti cina, dar ustensilele și vasele tale sunt împrăștiate prin toate sertarele, fără a avea o logică anume. Iată câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos:

Înlătură din bucătărie obiectele nefolositoare

O bucătărie organizată și aerisită va contribui mult în procesul de creație. Până la urmă,  pentru a încerca preparate noi ai nevoie de pasiune, inspirație și de un loc care să te încarce cu energie pozitivă. Cum ar fi să te lovești de tot felul de lucruri, așezate inutil pe blat sau chiar pe podea. De asemenea, este indicat să îți faci un obicei din a citi lunar eticheta produselor din debara și să consumi cât mai repede produsele vechi, înainte de a cumpăra unele noi. În acest fel nu vei cumpără prea multe alimente și vei avea suficient loc de depozitare.

Folosește-te de etichetare și de borcănele pentru depozitare

Borcanele și cutiile de depozitare cu inscripții îți pot ușura cu mult viața, mai ales dacă arta culinară este marea ta pasiune. În acest fel, nu vei uita ce ai depozitat pe raft și nici nu vei cumpăra mirodenii pe care le ai deja în bucătărie. De altfel, e indicat să-ți creezi cât mai multe sertare cu polițe și uși. Depozitează acolo toate condimentele, produsele, vasele și ustensilele și lasă la vedere doar câteva elemente pe care le folosești mai des. Un spațiu vizual cât mai aerisit va contribui enorm la starea ta de bine. Pe blat poți lăsa, de exemplu, aparatul de cafea, borcanele cu paste și cereale, dar și câteva elemente de design, mai ales că pe piață există numeroase căni, carafe, suporturi pentru pahare și chiar farfurii sau boluri care, pe lângă funcționalitate, oferă și o imagine desprinsă din revistele de specialitate. O să-ți placă să petreci cât mai mult timp acolo!

Tips&Tricks: Cum organizezi bucătăria pentru a-ți ușura viața

Nu achiziționa electrocasnice de care nu ai nevoie

Poate că e tentat să cumperi tot ce a apare nou pe piață, dar ce faci cu lucrurile vechi? Nu o să te poți despărți de toate. Încearcă să-ți faci un obicei din a achiziționa doar lucruri cu adevărat utile și nu uita că un spațiu aerisit este unul mult mai primitor. În plus, poți organiza obiectele voluminoase în funcție de fluxul firesc din bucătărie, în așa fel încât accesul la acestea să fie facil.

Tips&Tricks: Cum organizezi bucătăria pentru a-ți ușura viața

Așadar, o bucătărie organizată și aerisită va fi întotdeauna o sursă de inspirație pentru întreaga familie. Chiar și simpla cafea de dimineață are altă aromă atunci când o savurezi într-un spațiu cald și primitor – un loc în care să te simți cu adevărat acasă.

Sursă foto: Canva

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!