Spălarea corectă a maşinii. Paşii de urmat şi produsele recomandate

sursa foto: https://unsplash.com/photos/JCzdrlqgdRM

Imaginea maşinii tale te reprezintă. Interiorul este mediul în care stai cel mai mult timp, după casă şi birou, în timp ce exteriorul este o adevărată carte de vizită. Pe lângă raportul estetic deloc de neglijat, trebuie să te preocupe şi aspectul de întreţinere pe termen lung a maşinii. Orice murdărie rămasă prea mult pe caroserie sau în interior poate atrage rugină sau bacterii periculoase. Iată cum îţi poţi spăla corect maşina folosind produsele corespunzătoare.

Pregăteşte toate cele necesare

Dacă îţi asumi misiunea de a-ţi spăla singur maşina, cel mai bine este să ai un kit dedicat acestei activităţi. Astfel, atunci când te apropii de maşină, îţi poţi continua liniştit treaba de la început până la sfârşit fără a fi nevoit să te întorci în casă sau în garaj pentru ce ai uitat. Cel mai simplu este atunci când locuieşti la casă şi te poţi aproviziona cu instrumentar complet, inclusiv un aparat de spălat cu presiune. În lipsa acestuia, este suficient un furtun alimentat de la pompă. Esenţială pentru protejarea vopselei şi a caroseriei este soluţia de spălare pe care o foloseşti. Un produs de calitate se transformă în peliculă de protecţie de la un spălat la altul, în timp ce unul ieftin, plin de ingrediente chimice, va ataca atât vopseaua, cât şi tabla. La fel de importantă este şi cârpa pentru şters maşina așa că alege un material din microfibră sau piele naturală care nu zgârie şi nu reţine murdăria.

Începi cu roţile

Regula de spălare la maşină, ca în casă de altfel, este de sus în jos, astfel încât o zonă curăţată să nu mai fie murdărită cu o operaţiune ulterioară. Cu toate acestea, roţile maşinii reprezintă o excepţie. Întrucât sunt singura interacţiune a vehiculului cu suprafaţa pe care rulează, roţile acumulează cea mai mare cantitate de murdărie. Dacă speli toată maşina şi laşi roţile la sfârşit, atunci când aplici jetul de apă asupra lor, toată mizeria va fi împinsă pe caroseria curată. Aşadar, primul lucru pe care îl ai de făcut este să speli roţile cu apă sub presiune.

Şamponare de sus în jos

Pentru aplicarea şamponului sau a soluţiei de curăţare, în special în sezonul cald, este bine să alegi un loc umbros. Altfel, rişti ca soarele să întărească spuma înainte de a o îndepărta cu apă. Aşadar, găseşte un loc ferit de raze UV şi spală-ţi singur maşina cu produsele potrivite. Aplică soluţia de curăţare începând de la plafon şi îndepărteaz-o în aceeaşi ordine cu jet de apă.

Curăţarea geamurilor

Atunci când speli maşina, trebuie să foloseşti materialele şi soluţiile potrivite pentru fiecare suprafaţă în parte. Geamurile sunt importante pentru vizibilitatea ta la volan. Sticla transparentă evidenţiază orice pată, urmă de grăsime sau insecte. Alege produsele speciale de curăţat pentru suprafeţe lucioase din sticlă şi şterge geamurile cu o cârpă specială, uscată.

Interiorul

Dacă speli maşina integral, după ce ai terminat cu exteriorul trebuie să începi igienizarea habitaclului. Foloseşte jetul de apă pentru a curăţa preşurile şi lasă-le la uscat până termini. Urmează în ordine curăţarea scaunelor, ştergerea geamurilor pe interior, a planşei de bord şi a volanului şi aspirarea mochetei. Scoate tot ce ai în portbagaj, aranjează-le în organizatoare şi aspiră mocheta.

Îngrijirea maşinii în stil Do It Yourself este o activitate plăcută şi prietenoasă cu bugetul tău. Pe măsură ce experimentezi, vei căpăta dexteritate, iar operaţiunea va dura din ce în ce mai puţin. Atunci când îţi speli singur maşina, ai un control mult mai bun asupra calităţii produselor aplicate pe caroserie sau în interiorul automobilului.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!