Semințele de cannabis și cele 4 beneficii pe care le pot aduce sănătății noastre

De-a lungul timpului, oamenii de știință au realizat studii de specialitate în cadrul cărora au pus sub lupă semințele de cannabis. Concluziile arată că acestea pot avea beneficii importante pentru sănătatea noastră, având în vedere conținutul bogat de grăsimi sănătoase, minerale și proteine, semințele de cannabis dovedindu-se a fi foarte hrănitoare pentru organismul nostru. În Occident ele sunt recomandate pentru tratarea anumitor boli.

Iată 4 beneficii pentru sănătate ale semințelor de cannabis:

Sunt foarte hrănitoare

Din punct de vedere tehnic, semințele de cannabis sunt foarte nutritive, deoarece conțin peste 30% grăsime, dintre care menționăm omega-3 și omega-6, doi acizi grași esențiali. Acestea conțin, de asemenea, acid gama-linolenic, despre care se spune că aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Semințele de cannabis sunt o sursă excelentă de proteine, deoarece mai mult de 25% din caloriile lor totale provin din acestea, de minerale (dintre care calciu, zinc, fier, magneziu, potasiu) și vitamina E. Te poți bucura de aceste valori nutritive chiar la tine acasă, deoarece găsești semințe de cannabis în România, comercializate legal.

Reduc riscul bolilor de inimă

Consumul de semințe de cannabis poate reduce riscul de boli de inimă, deoarece conțin cantități mari de arginină aminoacid, care produce oxid nitric. Acesta are un rol esențial în dilatarea și relaxarea vaselor de sânge, procese care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Nivelul crescut de arginină din organism duce la un nivel scăzut de CRP (proteină C-reactivă), care contribuie la diminuarea riscurilor de apariție a bolilor de inimă. Acest lucru a fost testat în cadrul unui studiu efectuat pe un eșantion de peste 13.000 persoane. Pentru a li se testa eficacitatea, semințele de cannabis au fost folosite și pentru testarea pe animale, demonstrându-se scăderea tensiunii arteriale, diminuarea riscului de formare a cheagurilor de sânge, dar și recuperare rapidă în cazul în care ai suferit un atac de cord.

Sursă importantă de proteine 

Dacă ar fi să comparăm cantitatea de proteine furnizată organismului nostru de către semințele de cannabis, putem pune egal între acestea și carnea de miel sau vită. La un simplu calcul, aflăm că primim 11 grame de proteine dintr-o cantitate de 30 de grame de semințe de cannabis. În plus, ai parte de toți aminoacizii esențiali bunei funcționări a organismului tău, care nu pot fi produși în mod natural.

Reduc simptomele premenstruale și ale menopauzei

Sindromul premenstrual (PMS) influențează starea fizică și emoțională a 80% dintre femei. Semințele de cannabis conțin GLA (acid gama-linoleic), care produce prostaglandina E1, cu rol în reducerea sensibilității produse de prolactină. De asemenea, este foarte benefic și când vine vorba despre simptomele asociate menopauzei. Studiile ne arată că „rețeta” pentru reducerea PMS este alcătuită dintr-un gram de acizi grași esențiali și 210 miligrame de GLA. 

Deși semințele de cannabis au devenit populare la noi destul de recent, ele sunt un aliment de bază în multe societăți occidentale pentru că oferă o valoare nutritivă excelentă. Ele sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase, proteine ​​de înaltă calitate și mai multe minerale care au un aport excelent pentru sănătatea noastră. Găsești mai multe tipuri pe Seedsmafia.ro.

Sursă foto: freepik.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!