Rețete de vară cu înghețată artizanală

Știi deja, desertul verii este GELATO – înghețata artizanală italiană, creată din ingrediente naturale, de cea mai bună calitate, prin metode perfecționate de sute de ani. Nu-ți vom spune secretul celui mai bun gelato, ci te vom inspira cu câteva idei delicioase de desert pentru când vrei ceva mai mult! Fie ca gustare într-o zi de weekend, fie pentru a impresiona oaspeții într-o seară, iată câteva tips & tricks, pentru deserturi ușoare și delicioase. Numitorul lor comun? Superstarul verii – gelato artizanal!

O cupă bine ornată

Alege trei tipuri diferite de gelato, cu gusturi care se complimentează și îmbină. Poți merge pe variantele clasice de ciocolată, vanilie cu ou și nuci sau pe un mix fructat cu pepene galben, zmeură și mango. Nu uita să iei în calcul dietele speciale, poți găsi și sorbeturi italiene la fel de bune precum înghețata cu lapte. Odată ce ai decis mixul preferat, poți trece la ornat. Recomandăm fulgi de ciocolată sau migdale, fructe proaspete și un topping aromat. Pune-ți imaginația la lucru și pregătește-te de o postare cu multe like-uri pe Instagram.

Clătite sau Waflles cu înghețată

Ai un pas în plus de făcut, dar te asigurăm că vei obține un desert cu totul wow! Folosește ca bază clătite americane, mai pufoase, sau waffles. Poți să le pregătești în casă sau le poți cumpăra, dar ai grijă să fie ușor încălzite. Adaugă pe deasupra două cupe de gelato – cele mai potrivite vor fi straciatella, biscotto sau ciocolată albă. Poți finaliza această operă de artă dulce cu un topping de ciocolată sau alune caramelizate.

Biscuiți cu gelato

Iată un desert super distractiv, ușor de preparat alături de cei mici. Folosește biscuiții preferați – crocanți, aromați și de dimensiune medie. Alege o aromă de înghețată artizanală complementară, spre exemplu ciocolată neagră sau cafea pentru biscuiții simpli și caramel sărat pentru biscuiții cu ciocolată. Pune o cupă generoasă pe un biscuit și lipește-l rapid pe cel de-al doilea. Poți orna cu ciocolată topită sau cu bucățele de fructe proaspete.

Rețete de vară cu înghețată artizanală

Oricare dintre variante îți este pe plac, cel mai important este să alegi aromele favorite și să te distrezi! N-ai cum să dai greș cu gelato italian și va fi micul nostru secret dacă vei gusta din fiecare fel de înghețată!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!