Reguli de eleganță la volan pentru femeia modernă. Mai putem conduce cu stil în jungla urbană a secolului XXI?

Ultimul update Miercuri, 05 octombrie 2022, 13:33

Indiferent de sex, stil sau preferințe în materie de comportament și estetică, eleganța la volan trebuie să fie un concept general valabil. Dacă bărbații și persoanele care preferă un stil mai dur pot „scăpa” uneori cu anumite gesturi mai rugoase din punct de vedere social, eleganța feminină trebuie menținută indiferent de locul și momentul în care ne aflăm – chiar și la volan! 

Condițiile de trafic și comportamentul celorlalți participanți la trafic ne vor crea întotdeauna probleme la volan, dar efortul de a ne păstra eleganța în jungla urbană este justificat. Cum putem face pentru a ne asigura păstrarea unui minim de stil chiar și în aceste condiții neplăcute în care suntem nevoite să circulăm?

  1. Cunoaște regulile de circulație și respectă-le întotdeauna! 

O persoană cu adevărat elegantă, cu precădere o femeie, cunoaște în permanență regulile de conduită în situația socială în care se află. La volan, femeia elegantă va fi la curent cu legislația în vigoare și schimbările periodice care i se aduc. Codul rutier actualizat 2022 este un exemplu foarte bun, acesta aducând modificări importante față de codul din anii trecuți. 

Cunoașterea regulilor de circulație și a legislației rutiere nu este doar o dovadă de eleganță, ci și un instrument foarte util în situațiile mai puțin plăcute de care ne putem lovi în activitatea noastră de zi cu zi. Atunci când legea este de partea noastră și o cunoaștem pe deplin, conflictele de pe șosea pot fi rezolvate foarte ușor, păstrându-ne calmul și, în consecință, atitudinea elegantă. 

  1. Curățenia, cea mai mare dovadă de eleganță la volan 

Un automobil curat este o extensie a personalității noastre și a stării noastre de spirit. Deci, importanța păstrării unei igiene corespunzătoare este cu atât mai mare cu cât ne dorim să transmitem o imagine de om elegant în societate. Nu o spune doar Codul bunelor maniere, ci și bunul simț. Tu ce părere ai atunci când vezi o persoană îngrijită coboarând dintr-o mașină impecabilă? Cu siguranță o vei observa și îți va lăsa o impresie foarte bună. 

Evident, situațiile în care curățenia mașinii nu depinde exclusiv de șofer sunt excluse (mașinile de serviciu, automobilele utilizate la transportul diferitelor materiale de construcție etc.). Astfel, atunci când mașina personală nu este utilizată decât la transportul nostru și al celor dragi, păstrarea ei într-o stare impecabilă este obligatorie pentru femeia elegantă, și nu doar pentru ea. 

  1. Gesturile care țin de îngrijire și aspect nu trebuie făcute pe șosea

Da, știm, uneori nu ai timp dimineața să îți faci machiajul acasă și, de foarte multe ori, retușirile din timpul zilei trebuie să fie făcute la semafor din lipsă de spațiu sau pauze. Chiar și așa, cuprinse sau nu în legislația rutieră 2022, aceste gesturi nu doar pun în pericol siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, ci pot reprezenta un motiv pentru care imaginea ta generală este ciuntită din punctul de vedere al eleganței. Din fericire, există soluții pentru a evita aceste situații. 

Dacă te numeri printre femeile care au nevoie de cel puțin 30 de minute dimineața pentru a-și desăvârși machiajul, încearcă să adormi cu 30 de minute mai devreme seara. Astfel, te poți trezi mai devreme pentru a avea destul timp să îți termini machiajul de acasă. Nu doar că vei reuși să pleci de acasă cu o imagine completă, dar machiajul făcut cu răbdare, în liniște, va fi de o calitate mai înaltă decât cel făcut în grabă, la semafor. 

În ceea ce privește retușurile din timpul zilei, încearcă să găsești o toaletă unde să te poți reîmprospăta în liniște. Da, șervețelele umede și deodorantul aplicat la volan au utilitatea lor, dar nu reprezintă gesturi elegante. Chiar dacă nu lucrezi într-o clădire de birouri sau altă instituție unde există o toaletă decentă, poți încerca să utilizezi baia dintr-o clădire oarecare. Ai fi surprinsă câte uși poți deschide cu un zâmbet și o întrebare politicoasă. 

Indiferent de nevoile de moment, un om elegant va găsi mereu o soluție să își păstreze imaginea nepătată, chiar și la volan. Printre celelalte reguli de conduită în trafic care reprezintă dovezi de eleganță se numără și păstrarea unei atitudini pozitive pe carosabil, rezolvarea eventualelor probleme cu ajutorul autorităților și a sistemului juridic în detrimentul certurilor și a violenței pe șosea, păstrarea unei atitudini calme și a simțului răbdării în fața comportamentului mai puțin plăcut al celorlalți participanți la trafic. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!