(P) Mănâncă sănătos la cină, chiar și atunci când n-ai timp de gătit

De Unica.ro pe
Cine lucrează cel puțin 8 ore pe zi și se străduiește să aibă un stil de viață sănătos, știe deja că cina e masa care vine la pachet cu cea mai mare bătaie de cap. Gândește-te doar – după o zi lungă, după câteva zeci de minute de stat în trafic, cine mai are chef de gătit?

De cele mai multe ori, în situația asta, dieta e compromisă. Fie pui mâna pe telefon și comazi ceva de mâncare de la restaurantul preferat, fie te oprești pe drum la un fast-food și îți iei cina la pachet. Și, să fim serioși, nimeni nu comandă doar o supă sau o salată…

Cum să mănânci sănătos la cină când n-ai timp de gătit

După o zi plină, când ajungi la 8, 9 seara acasă, ești tentat să mănânci cel mai mult, deși știi că cina trebuie să fie cea mai ușoară masă și vrei să mănânci sănătos. E destul de greu să nu faci compromisuri, mai ales după ce, într-o zi agitată la birou, ai sărit și peste prânz. Dar să știi că nu e imposibil! Poți alege o variantă Al Vapore de la d’aucy și mănânci sănătos și pe săturate, având și grijă la siluetă. Și când spun sănătos mă refer la faptul că, spre deosebire de legumele așa-zis “proaspete” din piață sau supermarket despre care nu știi de unde provin sau cât a trecut de la momentul recoltării lor până la tine în frigider, legumele d’aucy sunt preparate în aproximativ 4 ore de la recoltare, ceea ce înseamnă că elementele nutritive sunt păstrate mult mai bine. Practic, este ca și cum le-ai mânca în aceeași zi în care au fost recoltate!

Dacă ai o bucătărie suficient de bine echipată, dacă ai la îndemână un blender, un chopper, un robot sau orice alt ajutor electrocasnic, plus niște condimente, treaba poate fi mai simplă decât crezi – iei câteva conserve d’aucy, pe care le deschizi fără nicio bătaie de cap pentru că au cheiță, și cina sănătoasă e deja pe jumătate gata. Cum așa? Ei bine, legumele din conservele d’aucy nu au nevoie de nicio operațiune de preparare. Poți face o supă cremă delicioasă sau un piure de legume consistent în timp record sau, dacă mai ai ceva prin frigider, poți pregăti o garnitură sănătoasă în câteva secunde!

Idei rapide pentru mese sănătoase

Indiferent că vrei o cină rapidă, o salată sănătoasă și gustoasă în pauza de prânz, la job, sau pregătești ceva pentru prieteni anunțați în ultima clipă, conservele d’aucy îți pot fi un ajutor de nădejde. Pregătește-ți rețetele din week-end, sau atunci când ai puțin timp liber, fă-ți un stoc de legume d’aucy în bucătărie și ai să vezi că poți mânca sănătos și fără să stai ore întregi să gătești.

Până la urmă… viața e prea scurtă și prea agitată pentru a petrece ore întregi în bucătărie! Iar Chef Cătălin Scărlătescu vine cu o nouă sugestie aici. Pentru că d’aucy este pentru toate gusturile și poftele!