(P) Locuri pe care trebuie să le vezi în Paris, în vacanța de Revelion!

De Unica.ro, pe
Plimbări romantice pe Sena, panorame uluitoare surprinse din Turnul Eiffel, apusul trăit la Louvre, macarons serviți într-o cafenea boemă de pe Bulevardul Champs-Élysées ... sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura într-o vacanță în rafinatul Paris. Iar dacă ești dornic să întâmpini Noul An într-o mod unic, atunci o escapadă în Capitala Luminilor poate fi cea mai bună alegere!

Europa Travel îți propune un circuit de 6 zile în capitala Franței la tariful accesibil de 685 euro/persoană, cu posibilitatea de a descoperi aici cele mai populare obiective, și să pornești în excursii în împrejurimile orașului, spre Valea Loirei sau în Chartres!

Destinația boemilor și a artiștilor

Orașul artiștilor, cu bulevardele sale largi înțesate de monumente, gastronomia desăvârșită, și atmosfera sa de „La vie en rose!”, Paris adună în fiecare an peste 30 mil. de turiști, iar numărul lor crește în perioada Revelionului, când au loc o mulțime de evenimente culturale. Întregul oraș este decorat cu milioane de luminițe: de la Arcul de Triumf la Sacre Coeur, și din Place de la Concorde până la magnificul Palat Versailles, aici totul capătă o strălucire aparte, fix în noaptea dintre ani.

Pornește în turul orașului Paris și descoperă pe rând cele mai iconice obiective ale sale. Sacre Coeur este una dintre construcțiile care înfrumusețează capitala Franței – Basilica Sfintei Inimi a lui Hristos se află în cel mai înalt punct pe colina Montmartre, oferindu-ți o vedere excelentă asupra orașului.

Parisul a fost din cele mai vechi timpuri un oraș libertin, cu o viață de noapte fulminantă, atractiv pentru aristocrați, artiști, boemi și milionarii lumi care își petreceau nopțile în celebrul Cabaret Moulin Rouge. Continuă cu Turnul Eiffel, considerat a fi cel mai vizitat obiectiv turistic din lume, având o înălțime de 324 metri  în vârful căruia poți ajunge cu liftul rapid.

Dacă ești pasionat de cultură și artă o vizită la Muzeul Louvre nu trebuie să lipsească din itinerariul tău. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase centre muzeale din lume, deținând o impresionantă colecție de circa 380.000 de exponate, printre care se numără Statuia Venus din Milo, Codul lui Hammurabi, Gioconda lui Da Vinci, Statuia lui Akhenaton (faraonul egiptean Amenhotep IV) sau NikeVictoria înaripată de la Samothrace, sunt doar câteva dintre cele mai importante exponate din Muzeul Louvre.

Savurează aroma romantică a Parisului într-o croazieră relaxantă pe Sena, prilej excelent să admiri în tihnă frumoasele clădiri ale orașului, inclusiv Turnul Eiffel, Domul Invalizilor sau Notre Dame de Paris. Pentru o experiență cu atât mai autentică, pierde-te pe străduțele boeme ale Cartierului Latin, unde se află Pantheonul, locul de odihnă al marilor personalități franceze (Voltaire, Victor Hugo, Jean-Jacques Rousseau etc.), sau Universitatea Sorbona (una dintre cele mai prestigioase din lume).

Circuit Revelion Paris

Locuri de văzut în excursii opționale

Optional, te poți bucura de o excursie pe Valea Loirei, mergând pe urmele nobilimii franceze. Descoperă locul cu cea mai mare colecție de castele, cetăți, palate și monumente istorice din lume, desăvârșite de cei mai importanți arhitecți italieni, printre care se numără și marele Leonardo Da Vinci.

Cele circa 60 de castele realizate în stilul Renașterii, cu influențe gotic-franceze au fost ridicate de-a lungul celui mai lung fluviu din Franța, Loara, fiind înconjurate de vaste podgorii de viță de vie și grădini geometrice. Aici umarii monarhi se retrăgeau atât pe timp de vară, cât și iarna, regiunea fiind binecuvântată cu o climă prietenoasă.

Printre castelele pe care le vei vizita în scurta excursie se numără Chenonceaux, supranumit Castelul Damelor, pentru că aici au locuit cele trei mari doamne: Catherina de Medici, Marry Regina Scoției și Diane de Poitiers, din porunca Regelui Henry al II lea. De asemenea, Castelul Amboise adună un număr foarte mare de vizitatori, datorită faptului că în mica capelă a sa odihnește geniul Leonardo Da Vinci.

Tot într-o excursie opțională poți vizita și orașul Chartres, aflat la circa 90 km de Paris, unde se înalță grandioasa Catredrală Notre Dame ce face parte din UNESCO, încă din anul 1979.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion in Paris – tarife de la 685 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, tur panoramic de oras, croaziera pe Sena, transfer aeroport-hotel-aeroport, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!