(P) Locuri boeme din Rhodos, de văzut într-o vacanță romantică

De Unica.ro, pe
Rhodos, insula care găzduia cea mai mare statuie a lumii antice dedicată zeului soare – Colosul lui Helios, este o destinație tot mai căutată de către cuplurile de îndrăgostiți care sunt atrași aici de farmecul medieval al capitalei, de atmosfera febrilă din Faliraki și de plajele spectaculoase de la Marea Egee.

Rhodos păstrează o mulțime de vestigii istorice ce satisfac setea de cultură a vizitatorilor, perfect să combini o escapadă romantică cu aventuri în împrejurimile bogate ale insulei. Îți poți începe incursiunea cu explorarea capitalei Rodos, situată la limita dintre antic și modern.

Străzi decorate cu hibiscus și bougainvillea

Centrul istoric este cea mai boemă parte a orașului, cu arcade din piatră decorate cu flori de bougainvillea, cafenele boeme și piețe cosmopolite înconjurate de palmieri. Pierde-te pe străzile fără nume (toate dau în Strada Cavalerilor) de unde poți merge spre vechile hanuri ale Cavalerilor Ioaniți, spre Palatul Marilor Maeștri, Acropola Antică aflată aproape de mare și Piața Simi.

Lindos este considerată a fi cea mai romantică destinație din Rhodos, cu o atmosferă specific medievală, case albe cocoțate pe o colină semeță păzite de Acropolele Antice și plaje cuibărite la poalele dealului luxuriant. Pentru priveliști boeme poți coborî la mica bisericuță albă închinată Apostolului Pavel, așezată idilic aproape de Golful Agios Pavlos, unde poți înota în ape de un verde-smarald.

Plaje de vis și golfuri idilice

Una dintre experiențele memorabile pe care le poți trăi alături de jumătatea ta poate fi excursia la Golful Anthony Quinn, unde se arcuiește idilica plajă Vagies, înconjurată de coline arse de soare, cu măslini sălbatici, cactuși și hibiscus. Mica lagună are ape azurii, cristaline, fiind excelentă pentru snorkeling datorită formațiunilor stâncoase ce ascund bancuri de pești, corali și meduze. Locul este popular și pentru că aici au fost turnate mai multe scene din celebrul film „The Guns of Navarone – Tunurile din Navarone”, cu Anthony Quinn în rol principal, de unde și numele primit.

Dacă vrei să iei parte la cele mai tari petreceri de pe insulă, de pe lista cu locuri de văzut în Rhodos trebuie să se afle neapărat și Faliraki, catalogată drept capitala distracției! Nisipurile aurii ale plajei ocupă 4 km de coastă, însă dacă tânjești după liniște și relaxare zona Golfului Katara este locul unde să te îndrepți. Sunt o mulțime de localuri boeme înconjurate de palmieri și hibiscus, hamace pe plajă și baldachine, locul având un farmec aparte.

Croazieră la insulița Symi

Una dintre perlele Greciei este Insulița Symi pe care o poți descoperi într-o croazieră din Rhodos. Insula pare desprinsă din povești, pe colinele arse de soare zărești vile pastel în formă de amfiteatru, micuțele sate albe au străzi în trepte și taverne tradiționale, iar în cochetul port Gialos vei simți cel mai bine atmosfera romantică a locului.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09 si 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!