(P) Dubai vă așteaptă!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 septembrie 2020, 10:36

Emiratul este una dintre cele mai sigure destinații în actualul context!

Pe măsură ce Dubaiul a redeschis orașul pentru turiștii internaționali pe 7 iulie, Departamentul de Turism și Comerț Marketing (Dubai Tourism) a marcat momentul lansând cea mai recentă activare digitală  #Ready When You Are.

Visăm. Visăm la ceea ce numim: ”înainte de pandemie”. Încercăm. Încercăm să ne reluăm viața așa cum o știam anul trecut.

Dubai a implementat măsuri de precauție în diferite sectoare din oraș, ca parte a strategiei sale de „Pregătire turistică” pentru a-i liniști pe călători și a asigura siguranța vizitatorilor la fiecare punct de contact al călătoriei lor de la sosire până la plecare din Emirat.

Certificatul „ASIGURAT DUBAI”

Dubai a lansat un program de conformare pentru a certifica și recunoaște hotelurile și unitățile de retail, localurile care servesc mâncare și băutură și atracțiile turistice care au implementat toate protocoalele sanitare pentru prevenirea și gestionarea COVID-19, ca parte a eforturilor depuse de autorități pentru a se asigura că metropola este pregătită pentru orice. Eticheta „ASIGURAT DUBAI” creată special pentru acest scop este emisă gratuit și valabilă timp de 15 zile. Va fi reînnoită la fiecare două săptămâni, după o verificare amănunțită efectuată de inspectori ai autorităților competente.

Multe dintre facilitățile publice și private, inclusiv plaje, centre comerciale, restaurante, piscine și terenuri de golf, precum și activități populare precum sporturi nautice și camping s-au redeschis cu protocoale stricte de igienă și siguranță, care se aliniază la standardele internaționale de siguranță a sănătății. Peste 1.000 de unități au fost deja inspectate pentru a se conforma cu liniile directoare relevante, ceea ce le face eligibile pentru a primi ștampila „ASIGURAT DUBAI”.

(P) Dubai vă așteaptă!

Zborurile și Testul PCR 

Cei care optează să mearga în vacanta in Dubai au la dispoziție 3 zboruri săptămânale in Septembrie iar începând cu Octombrie zboruri zilnice cu flydubai

Toți pasagerii care sosesc în Dubai, inclusiv cei care tranzitează, trebuie să prezinte un test PCR negativ, care nu trebuie să depășească valabilitatea de 96 de ore înainte de ora plecării. Copiii sub 12 ani sunt scutiți de această cerință.

De asemenea, se solicită un certificat de sănătate în formă printată la momentul check-in-ului. SMS-urile și certificatele digitale nu sunt acceptate. 

Dacă doriti sa faceti testul la Aeroport, persoana în cauză va trebui să stea la hotel sau la locația de reședință până la primirea rezultatului. Însă, trebuie știut că răspunsul este gata în doar câteva ore. Dacă rezultatul este pozitiv, atunci se impune carantina. 

Înainte de plecarea din Dubai, este obligatoriu să fie descarcată aplicația COVID-19 – DXB Smart App, care este gratuită atât pentru Android cât și pentru sistemele iOS.

FlyDubai acopera asigurarea COVID-19. https://news.flydubai.com/flydubai-offers-passengers-free-global-cover-for-covid-19#

Măsurile de siguranță 

Din septembrie, Dubai este oficial în sezonul turistic. Marea este caldă, temperatura ajunge în jurul a 30 de grade. Se pot întreprinde tot felul de activități si se pot vizita cele mai renumite atracții turistice, totul într-o atmosferă cosmopolită. 

Dubai este o destinație extrem de sigură. Datorită înaltelor standarde ale serviciilor oferite, incluzând măsurile de igienă, Emiratul s-a pregătit extrem de bine în a lupta contra infectării cu acest virus. Iar timbrul ”Asigurat Dubai” certifică acest lucru. 

În Dubai este obligatoriu a se purta masca în spațiile închise și în mijloacele de transport și a se respecta distanța fizică de 1,5 metri. 

9 zile în Dubai 

Dacă îți faci planuri și vrei să călătorești în Dubai, iată un itinerariu ideal de 9 zile în care să acumulezi unele dintre cele mai frumoase amintiri. Acest itinerariu este potrivit atât pentru o vacanță de cuplu, cat si una cu prietenii sau alături de cei mici. 

Ziua 1 –  Panorama

(P) Dubai vă așteaptă!

Puteți începe aventura cu un tur aerian al orașului. Dubai este renumit pentru multe obiective arhitecturale precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Hotelul Burj Al Arab și Palm Jumeirah.  

Poți lua prânzul la înălțime, la restaurantul Cé La Vi. Localizat la etajul 54 al noului Address Sky View Hotel, restaurantul este locul ideal de a face poze fabuloase cu Burj Khalifa în timp ce vă bucurați de bucătăria asiatică. Dar, puteți opta și pentru alternative precum Dubai Mall, acolo unde aveți experiența VR Park, KidZania, Dubai Aquarium și Underwater Zoo. Nu puteți rata Dubai Fountains, localizate exact la ieșirea din Mall.  

O vizită la cea mai înaltă clădire din lume, vizitând At.mosphere la apus. Vedeți cum luminile Dubaiului prind viață noaptea, oferind un contrast cu turul din timpul zilei

Ziua 2 – Intră în trecutul Emiratelor

O călătorie în timp vă va face să înțelegeți irealul: cum era Dubai acum 50 de ani. Ritmul progresului în întregul oraș a fost fenomenal și este nevoie să ne imaginăm că acum doar 50 de ani Dubai era puțin mai mult decât un sat de pescari lângă pârâu. Aici s-au stabilit pentru prima dată tribul Bani Yas și strămoșii dinastiei Maktoum în 1800.

(P) Dubai vă așteaptă!

Începeți la Bur Dubai/ Al Fahidi Historical District, treceți pe la XVA Art Hotel & Café pentru un mic dejun de neuitat, dar mai ales pentru limonada de mentă. Aveți de vizitat XVA Gallery, Dubai Museum, Coffee Museum și Majlis Gallery. 

Nu trebuie să ratați Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU). Puteți alege un tur alături de un ghid sau puteți să optați pentru o masă tradițională în timpul căreia veți afla despre viața în Emirate. Apoi puteți ajunge în bazar (souks) în Old Dubai pentru o experiență autentică a shopping-ului: bazarul de textile, de mirodenii și de aur. Luați Abra pentru a traversa golful. Este o călătorie cu barca tradițională din Dubai. Nu veți uita curând acest drum. Finalizați explorarea culturală în zonele Bur Dubai și Deira cu o vizită la Jameel Arts Centre.

(P) Dubai vă așteaptă!

Ce poate fi mai relaxant decât o cină în zonă, în timp ce admirați golful? 

(P) Dubai vă așteaptă!

Ziua 3 –  Apă și nisip

Bucurați-vă de soare, mare și de Graffitti Instagramaibili în faimoasa locație La Mer.  

O călătorie în Dubai nu este completă fără o vizită în deșert. Profitați la maximum de excursia în deșert rezervând un safari peste noapte cu Platinum Heritage. Urmăriți o demonstrație cu șoimi, apoi mergeți la tabăra beduină pentru cină, însoțită de activități culturale, inclusiv dansuri tradiționale, călărie pe cămilă sau aplicații cu henna.

Ziua 4 – Relaxare și energizare

Soarele care vă va încălzi dintr-un balon cu aer cald este cel mai bun mod de a spune “Bună dimineața!” Bucurați-vă de un răsărit fabulos și aflați detalii despre geologie și viața sălbatică la Dubai Desert Conservation Reserve. Veți zări gazele și cămile, fiind surprinși de imaginea deșertului – totul de la înalțime. Întorși în tabără veți savura un mic dejun gourmet și plecați către oraș cu amintiri memorabile. 

(P) Dubai vă așteaptă!

Dubai are antidotul perfect contra stresului – fiind în vacanță, răsfățați-vă cu o vizită la SPA, lăsați-vă spiritul, mintea și trupul în mâinile specialiștilor de la hammam sau de la masajele Thai. 

Pentru o seară sofisticată, Dubai Opera este locul ce vă oferă o clădire arhitecturală excepțională, cu un design de mare artă care asigură o experiența acustică impecabilă. Nu trebuie să ratați un show unic în lume: La Perle, unde 65 de artiști de talie mondială din 23 de țări efectuează cascadorii, de la acrobații și contorsionare la zbor și scufundări.

Ziua 5 – Cultură și emoții

Pentru cei tineri și pentru cei cu spiritul tânăr, Atlantis, The Palm este locul unde veți găsi cel mai mare parc acvatic din Dubai. Aquaventure, votat al 3-lea cel mai bun waterpark din lume de către Trip Advisor Travelers’ Choice Awards, vă așteaptă pentru adrenalină, distracție și experiențe fabuloase. 

Alserkal Avenue este în apropierea unuia dintre cele mai trendy locuri artistice, transformând ceea ce odinioară era o zonă industrială într-un district cu peste 60 de spații de artă, design, magazine, restaurante și spații creative. Fie că este vorba de studiouri de dans, cafenele artizanale sau galerii de artă. Aici puteți găsi și studioul eL Seed, care găzduiește compozițiile complexe ale artistului „calligraffiti” și proiectele de artă publică care îmbină caligrafia arabă tradițională cu stilul și culorile graffiti-urilor.

 Iubești ciocolata? Minunat! În Al Quoz is Mirzam vizitatorii sunt bineveniți ca să experimenteze fiecare pas al procesului de producție a ciocolatei în fabrică. Firește, magazinul vă oferă produse a căror amintire gustativă va rămâne pe veci în memoria degustătorului. Sunteți fani ai cafelei și ceaiului? Ei bine, în zonă vă puteți bucura și de aceste delicioase băuturi. 

Pe lângă faptul că este un centru de afaceri, Centrul Financiar Internațional din Dubai (DIFC) găzduiește și magazine atent îngrijite, o gamă variată de galerii de artă și unele dintre cele mai bune restaurante ale orașului.

Ziua 6 – Locații in Dubai

Dubai se mândrește cu o scenă de golf vibrantă, cu o mulțime de cursuri și turnee profesionale de golf de înaltă calitate – făcându-l locul perfect pentru pasionații de golf.. 

Dubai este renumit pentru culinaria  somptuoasă. Puteți să vă bucurați de orice fel de bucătărie a lumii doriți! Orice ați visat să mâncați, Dubai vă oferă prin multitudinea de restaurante și de preparate. Și ca experiența să fie cu adevărat savuroasă, vă puteți bucura și de multitudinea de cluburi de pe plajă. Acolo relaxarea se îmbină cu atmosfera chic, vibrantă și de elita. Iar când luna începe să răsară, bucurați-vă de petrecerile de noapte la terase fabuloase. 

Ziua 7 –  Evadări în natură

O călătorie de 90 de minute până în Hatta, locul preferat al fotografilor, al celor care caută aventura și al celor care doar își doresc să fugă de tot. 

Ziua 8 – Explorează

Dacă ești în căutarea adrenalinei pure, atunci îndrăznește și optează pentru experiența XLine, cea mai lungă tiroliană urbană din lume! 

După o experiență plină de adrenalină ca cea de la XLine, relaxați-vă lângă apă la Kite Beach. Este locul unde se pot practica multe sporturi și activități, dar și locul unde relaxarea este la ea acasă. 

(P) Dubai vă așteaptă!

Se spune că mâncarea reprezintă cea mai bună metodă ca să înțelegi cultura unui popor. Încercați, de exemplu, The Middle Eastern Food Pilgrimage pentru experiențele autentice culinare prin care veți descoperi și înțelege regiunea. 

Ziua 9 – Parcurile de distracții

Fără prea multe cuvinte, tot ce se poate spune despre parcurile de distracții din Dubai este simplu: distracție la maximum atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! Puteți alege din peste 100 de spații în interior și exterior ale Dubai Parks and Resorts – Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai și Legoland Water Park.  

Pentru ultima seară în Dubai, vizitați Pier 7, o destinație unică de luat masa care găzduiește șapte restaurante diferite pe fiecare dintre etajele sale, oferind gusturi contrastante, prezentare și ambianță.

Nu uitați: Dubai este un loc sigur pentru a călători!

Issam Abdul Rahim Kazim, CEO, Dubai Tourism: „Noile protocoale de călătorie emise de Centrul de comandă și control COVID-19 din Dubai ne întăresc angajamentul de a oferi vizitatorilor o experiență de destinație completă, dar și de a le asigura sănătatea și siguranța, tuturor comunităților din oraș. Cu sprijinul continuu al părților interesate, Dubai Tourism conduce un efort puternic pentru a încuraja călătorii să viziteze Dubai și să se bucure de diversitatea largă a ofertelor într-una dintre cele mai sigure destinații din lume. Dubai a fost un testament în rezistență și agilitate pe tot parcursul pandemiei. ”

Paul Griffiths, CEO Dubai Airports: “Dubai International Airport este pregătit să își primească vizitatorii imediat ce aeroporturile din toată lumea se vor redeschide și vor pava drumul revitalizării aviației. Cum standardele de igienă și de sănătate sunt cele care joacă un rol important în încurajarea oamenilor să călătorească, am pus în aplicare un set de protocoale printre care toate aranjamentele de carantinare necesare și implementarea măsurilor sanitare și de dezinfectare, ca turiștii să știe că Dubai este una dintre cele mai sigure destinații.”

Dubai is: Ready, when you are!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!