(P) Cum transformi grădina casei într-un loc instagramabil?

De Unica.ro, pe

Grădina e un loc strașnic în care să îți petreci serile de vară alături de prieteni sau familie. Dar ce poți face dacă vrei să o transformi într-un loc instagramabil? Ei bine, acest lucru nu este atât de greu de realizat. Cu puțin outdoor landscaping, puțină viziune creativă și un ochi pentru detalii, poți face în așa fel încât să îți reinventezi grădina astfel încât să fie numai bună de primit like-uri. Hashtag #gardensofinstagram.

Eliberează spațiul din grădină

Înainte să începi să adaugi lucruri în grădina ta, gândește-te cum să îți organizezi spațiul cu stil. O grădină prea aglomerată, fie că e vorba de plante care au crescut prea mult și care trebuie smulse, sau de mobila de care ai vrea să te descotorosești, nu va fi pregătită pentru viziunea ta decât în cazul în care o eliberezi.

Conectează-ți grădina la locuință

O grădină bine proiectată adaugă o nouă dimensiune casei tale, mai ales dacă ai la dispoziție o terasă. Poți să duci luxul și stilul mai departe la un alt nivel conectând grădina la camera de dining sau la bucătărie. Acest lucru este destul de simplu de făcut, mai ales dacă instalezi uși glisante de sticlă, care să adauge adâncime fotografiilor pe care le-ai putea posta pe social media. Nu doar atât, dar accesul la grădină făcându-se mai ușor, terasa devine astfel locul ideal în care să te distrezi cu prietenii sau familia.

Fă din grădina ta un loc care atrage ochiul

Aspectul vegetației contează foarte mult atunci când vrei să creezi un spațiu atractiv în afara casei. Optează pentru niște flori vibrante și colorate care să-ți aducă grădina la viață și care vor arăta minunat inclusiv în fotografii. Poți face și puțin landscaping, dacă ai o viziune pe care vrei să o aduci la viață. Spre exemplu, poți construi o potecă șerpuită numai din pietre de râu, iți poți decora grădina cu sculpturi interesante din lemn sau din alte materiale și poți adăuga spalieri pe care să crești plante agățătoare.

Creează impresia de mai mult spațiu

Adâncima spațiului dă foarte bine în pozele intagramabile. Cum poți așadar, să dai impresia de spațiu mai mare? Una dintre metode am menționat-o deja: instalează niște uși glisante din sticlă pe terasă. Astfel, din grădină se va vedea interiorul casei, și invers. De asemenea, pentru o perspectivă mai amplă, poți să îți înlocuiești gardul de lemn care delimitează curtea cu un gard metalic de la Mathaus, cu detalii interesante, care să permită să vezi în afara curții. Astfel vei putea include mai multe detalii și mai multe planuri de interes în pozele pe care le faci din grădină.

Utilizează corpurile de iluminat eficient

Indiferent de dimensiunea grădinii tale, folosirea unor corpuri de iluminat poate să facă orice seară să devină magică. Adaugă niște ghirlande luminoase și te vei putea bucura de grădina ta inclusiv în nopțile târzii de vară. Acest lucru îi va face pe musafirii tăi să-și dorească să petreacă și mai mult timp în grădina ta, iar fotografiile pe care le poți face într-un astfel de setting cu siguranță îți vor impresiona follower-ii.

Creează un spațiu de socializare

Adaugă mobilă de exterior, cum ar fi o masă de lemn cu scaune asortate, un balansoar pe care să îl plasezi într-o zonă de interes cu multă vegetație și chiar și șenzonguri în care tu și prietenii tăi să vă puteți relaxa în timp ce savurați un cocktail făcut în casă. Momentul în care dați noroc înconjurați de verdeață se poate transforma ușor într-un Boomerang pe care să îl postezi la Stories.

Pe lângă sfaturile de mai sus, sigur ai și tu ideile proprii despre cum ai dori să arate grădina ta instagramabilă. Dar poți face mai mult decât atât. Poți chiar documenta procesul prin care îți transformi grădina, postând în social media diverse stadii în care te afli cu amenajarea, sau chiar imagini „before and after”. Astfel îi poți inspira și pe alții care vor să își transforme spațiul verde într-un loc care să te facă să îți dorești să te teleportezi acolo instant. Mult succes!

Sursă foto: Shutterstock.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!