(P) Cum te ajută un somn odihnitor să pierzi în greutate. Și când dormi arzi calorii!

De Unica.ro, pe

Da, deși pare greu de crezut, corpul nostru arde calorii și în somn. Condiția? Să dormi cele 8 ore pe noapte, neîntrerupt, astfel încât a doua zi să ai suficientă energie pentru noile activități și să nu suplimentezi lipsa energiei prin surplus alimentar. 

Lipsa somnului duce la creșterea nivelului de cortizol din organism, un hormon eliberat în situații de stres care ne determină să mâncăm mai mult pentru a ne încărca bateriile cu energia necesară desfășurării activităților cotidiene. Așadar, lipsa somnului duce la dezechilibre hormonale care îţi dau peste cap metabolismul.

Cum îți afectează silueta lipsa somnului

Dacă dormi mai puțin de 7-8 ore pe noapte, organismul tău va funcționa cu ultimele picături de energie şi va avea nevoie de resurse noi, iar alimentele bogate în zahăr şi calorii sunt cele mai la îndemână. Ciocolată, chipsuri, covrigi, produse de patiserie, etc…. toate-s bune și simți nevoia să le consumi. O astfel de gustare crește glicemia, ceea ce înseamnă că te vei simţi plină de energie pe moment. Dar după câteva ore, glicemia scade la fel de brusc şi vei resimți din nou oboseala și lipsa de vlagă. Atunci ce faci? Mergi iar la frigider? Nu mai bine te odihnești tu? Unde nu mai pui că un somn liniștit, neîntrerupt, te poate ajuta să arzi și calorii.

 O saltea de calitate te ajută să dormi mai bine

Dacă în prezent dormi numai câteva ore pe noapte, de vină poate fi și disconfortul creat de canapeaua ta ori de salteaua de la pat. Soluții există, totul e să fii dispusă să-ți schimbi stilul de viață și să alegi calitatea. Canapeaua ta poate deveni mult mai confortabilă dacă achiziționezi un topper saltea pe care să-l așezi deasupra când este extinsă. De exemplu, Virtuoso Topper este o saltea de lux, fabricată din 100% materiale naturale de înaltă calitate. Cașmirul conferă senzația de moale, lâna merinos permite pielii să respire, părul de cămilă și de cal absoarbe umezeala, oferind un microclimat plăcut și uscat. Modelul permite relaxarea fiecărei celule din organism, asigurând o odihnă liniștită. Materialul textil este confecționat din satin, care este blând pe piele și creează un confort nemaipomenit.

În cazul în care salteaua de la pat nu este una de bună calitate, evident că și somnul tău nu va fi foarte odihnitor. Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor, are o ofertă bogată de saltele, așa că ai de unde alege ce ți se potrivește cel mai bine pentru confortul și bugetul tău. Poți opta pentru o saltea cu fermitate medie, cu miez de spumă de înaltă elasticitate și cu un strat volumetric de spumă cu memorie de 2 cm pe o parte a saltelei, cum este modelul Arte. Țesătura are un design florentin rafinat și este moale și catifelată la atingere.

 Câte calorii arzi în somn

Numărul de calorii arse în timpul somnului depinde de greutatea corporală a fiecărei persoane, de timpul alocat pentru dormit, de metabolism, de alimentație și de temperatura corpului. Dacă obișnuiești să consumi proteine și dormi cele 7-8 ore recomandate pe noapte atunci poți arde în timpul somnului între 400 și 500 de calorii.

 (P) Cum te ajută un somn odihnitor să pierzi în greutate. Și când dormi arzi calorii!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!