(P) Cum să te bucuri de gustul berii în orice ocazie

De unica pe

„Ieșim cu redacția la masă“, ne anunță redactorul-șef. Mă bucur de fiecare dată când aud că ne reunim la prânz, mai ales că pot ciocni cu colegii un pahar de bere. Ce bine că există Heineken 0.0!

Ocaziile în care ies din birou sunt numeroase, că așa e munca de jurnalist, cu destul de mult teren – conferințe de presă, lansări de produs, evenimente mondene, ședințe foto, întâlniri cu oameni diverși pentru interviuri. Ani de zile, protocolul pe care îl urmam aproape de fiecare dată în asemenea situații era să beau o cafea sau un ceai și să ciugulesc ceva dacă mi-era foame. Nici vorbă să mă ating de paharele de prosecco oferite cu generozitate la evenimente sau să mă apropii de bar pentru altceva decât apă… Un formalism autoimpus, cel mai probabil de teama de a nu fi judecată de cei din jur, cu toate că, adesea, compania plăcută și discuțiile care se înfiripau m-ar fi îndemnat să mă simt bine și să beau un pahar de bere, de exemplu. Dar cică nu se cade să faci asta la birou sau în circumstanțe oficiale…

Așa am procedat multă vreme, până într-o zi când, invitată la un simpozion despre nutriție la Madrid, în pauza evenimentului, chelnerii au apărut cu tăvi încărcate cu pahare de… bere! Iar simpozionul se desfășura la Ministerul Agriculturii, locul fiind plin de oficialități din diverse țări…

Coffee-break-ul s-a transformat rapid într-un beer break; chiar dacă era ora 11:00 dimineața, lumea a ciocnit și a socializat, bucurându-se de cele 15 minute de relaxare între sesiunile de comunicări științifice.

„Spaniolii ăștia“, mi-am zis… „Toată ziua, dă-i cu bere, dă-i cu vin. Chiar știu să se distreze în stil mediteranean chiar și în situații protocolare, nu?“ Abia mai târziu mi-am dat seama că da, știau spaniolii se se simtă bine indiferent situația, fiindcă berea era… fără alcool! La fel de bună, dar zero la sută! Și servea la fel de bine scopului de a te simți bine, de a te hidrata și de a socializa, ca și o bere normală.

Inspirată de această întâmplare, am adoptat și eu modelul și acum, atât la birou, cât și acasă, păstrez mereu la frigider două-trei cutii de Heineken 0.0 pentru momentele în care vreau să mă bucur că am predat la timp un proiect important, că am bifat tot ce era pe „to do list“ în ziua respectivă sau doar simt nevoia să împărtășesc câteva clipe plăcute alături de colegi. Și vă invit și pe voi să faceți la fel ori de câte ori aveți chef! Enjoy Heineken 0.0. Now you can!

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil