(P) Cum îți organizezi bagajul de vacanță, astfel încât să nu-ți lipsească nimic

De Unica.ro, pe

Ca orice lucru care necesită planificare și organizare, vacanța mult așteptată te poate pune în dificultate când vine vorba despre pregătirea bagajului. Dacă rezervarea călătoriei și a cazării au fost acțiuni care au mers ca unse și s-au rezolvat aproape de la sine ori au fost bifate de către partenerul de călătorie, când vine vorba despre organizarea bagajului, ești pe cont propriu. De aceea, ai nevoie de un ghid care să te îndrume, pentru a te asigura că nu uiți nimic important:

Începi cu lenjeria de corp

Câte zile petreci în vacanță? Ai posibilitatea să îți speli hainele pe durata șederii? Dacă nu, calculează-ți numărul de lenjerii necesare, adaugă două-trei articole în plus, de rezervă, procedează în mod similar și cu șosetele – dacă intenționezi să mergi într-o vacanță mai sportivă sau la munte, unde vei purta încălțări sport sau ghete. Totodată, orientează-te către culori neutre când vine vorba de lenjerie; bej și negru sunt culorile care te vor salva în orice situație, așa că nu e nevoie să cari după tine toată colecția de sutiene colorate. În cazul șosetelor, ține cont de nuanța încălțărilor pentru a le alege corect. Tot pe această listă include și costumele de baie, dacă e cazul, însă nu depăși un număr de trei seturi – le vei spăla de mână după fiecare purtare și se vor usca repede, astfel că nu ai nevoie de mai multe.

Produse cosmetice, de îngrijire personală și de make-up

Dacă hotelul, pensiunea sau cazarea în care îți petreci vacanța nu îți oferă produse de igienă personală și îngrijire, îți va prinde bine să ai la tine un kit cu șampon, gel de duș și cremă de corp. Pe lângă acestea, adaugă produsele de îngrijire a tenului pe care le folosești în mod regulat, pentru a nu-ți întrerupe rutina: serum, cremă hidratantă, cremă cu factor de protecție solară, apă micelară, demachiant și tonic sunt pe lista priorităților. În ceea ce privește lista cu produse machiaj, păstreaz-o simplă, nu vei purta un make-up de seară în vacanță, decât dacă ești invitată la o petrecere pe yacht. Așadar, trusa de machiaj pentru vacanță e suficientă dacă bifează fondul de ten sau crema bb, blushul, bronzerul, mascara și, eventual, un ruj sau un gloss de buze. 

Accesorii și bijuterii 

Recomandarea noastră este să lași bijuteriile prețioase acasă și să iei la tine câteva gablonțuri. Când vine vorba de poșete, optează pentru două culori neutre – nude și negru, eventual sau pentru una singură, dintr-un material care se va asorta cu ușurință la orice ținută de vară, cum ar fi gențile din rafie sau paie. Aceeași regulă este valabilă și pentru curele, în cazul în care porți. Când vine vorba de ceasuri, optează fie pentru smartwatchul pe care îl porți zi de zi – mai ales dacă se anunță o vacanță cu multă activitate fizică – sau pentru un ceas metalic, în nuanța celorlalte bijuterii și accesorii metalice.

Articole vestimentare

Știi care sunt activitățile în care intenționezi să te angajezi în această vacanță? Dacă hikingul e pe lista ta, pune în bagaj echipamentul și renunță la o ținută de stradă pentru ziua respectivă. Dacă ai în plan o petrecere, stabilește-ți ținuta încă din această etapă. Planifică-ți outfiturile pentru fiecare zi și adaugă câteva – nu multe! – articole de rezervă, pe care să le poți folosi în cazul în care îți pătezi o bluză sau agăți o pereche de pantaloni. De asemenea, asigură-te că vei avea la îndemână și un set de haine mai groase, pentru eventualitatea în care ai parte de o zi mai răcoroasă.

Pregătirea bagajului pentru vacanță este o misiune importantă. Trebuie să fii eficientă, fără a te priva de lucruri esențiale pentru confortul tău fizic și psihic. Tocmai de aceea, organizarea este cheia – de la stabilirea în prealabil a ținutelor pe care le vei purta, la aparatura de care ai nevoie – de la fier de călcat, la placă de îndreptat părul sau epilator. Ia toate aceste lucruri în calcul și apoi mai treci o dată prin listă, pentru a te asigura că nu îți va lipsi nimic, dar și că nu ai în bagaj obiecte nefolositoare și care ocupă mult spațiu sau cântăresc greu.

Sursă foto: Pexels

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!