(P) Cum faci rapid curăţenie înainte de a sosi musafirii: 4 ponturi

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 mai 2021, 18:03

Prezenţa unor oaspeţi în casa ta poate fi prilejul petrecerii unui timp de calitate împreună cu oameni dragi. Dacă însă vizita este anunţată în ultimul moment, nu este cazul să te panichezi. Iată câteva sfaturi pentru o curăţenie fulger de suprafaţă, care te va ajuta să fii o gazdă bună într-un mediu primitor.

Începi de la intrare

Deoarece acest program inopinat de curăţenie este dedicat în întregime oaspeţilor, concentrează-te pe zonele în care îi vei întâmpina şi în care veţi petrece cel mai mult timp împreună. Aşadar, uşa de intrare în casă este locul de pornire. Dacă există încălţăminte aruncată sau împrăştiată, aşează perechile la locul lor. Este valabil şi pentru cuierul sau dulapul de haine de la intrare. Îndreaptă-ţi atenţia către podeaua holului. În funcţie de criza de timp în care te afli, poţi folosi aspiratorul tradiţional sau îţi poţi face treaba cu aspiratoare de mână, eficiente şi mult mai rapide. Un mop plimbat rapid pe gresie sau parchet are rolul de a împrospăta atmosfera încă de la intrarea în casă.

Alege între bucătărie şi camera de zi

În funcţie de suprafaţa şi aranjamentul casei tale, adunările de familie se produc în bucătărie sau în camera de zi. Dacă bucătăria este spaţioasă şi aerisită, acolo poţi nu doar să pregăteşti mâncarea, ci şi să o aşezi pe masă pentru un prânz sau o cină împreună cu cei dragi. În acest caz, totul trebuie să arate cât mai puţin faptul te-au luat prin surprindere. Aspiră, şterge rapid podeaua şi aranjează textilele la locul lor. Dacă sunt vase murdare, aşează-le în maşina de spălat. Du gunoiul. În schimb, dacă masa este pregătită în living, în bucătărie te poţi concentra pe pregătirea gustării. Majoritatea oaspeţilor vor rămâne în camera de zi, socializând cu cei ai casei, în timp ce doar una sau două persoane se vor oferi să te ajute şi vor înţelege că orice masă organizată presupune un deranj în bucătărie. La final, cine ştie?, poate chiar te vor ajuta să strângi, dacă se numără în rândul prietenilor apropiaţi.

Foloseşte parfumul produselor de curăţat

Indiferent că ştergi podelele sau praful doar de suprafaţă, nu uita să aplici produse de curăţat. Mirosul acestora are rolul de a „păcăli” creierul oaspeţilor tăi că este proaspăt şi curat, chiar dacă realitatea este alta. Funcţionează perfect pentru parchetul din hol sau camera de zi, pentru gresie şi faianţă în bucătărie şi baie, dar şi pentru elementele de mobilier. Chiar şi pentru confortul tău psihic este eficient, deoarece aceste gesturi, chiar dacă sunt de suprafaţă, au rolul de a te linişti.

Nu uita baia

E o certitudine faptul că musafirii tăi vor ajunge în baie. Ultimele luni de pandemie ne-au disciplinat foarte mult în ceea ce priveşte igiena mâinilor, aşa că primul drum după ce au intrat în casă ar trebui să fie către o chiuvetă. În plus, dacă şederea se prelungeşte, probabil vor mai reveni în camera de baie. Aşadar, aruncă o privire asupra chiuvetei şi vasului de toaletă şi eliberează toată dezordinea. Pune prosoape curate, îndreptează textilele de pe podea şi de pe pereţi, ordonează produsele de igienă şi deschide larg geamul.

Pentru musafirii care îţi fac o vizită neaşteptată nu este cazul să foloseşti scuza tradiţională cu privire la felul în care arată casa. Ducând la îndeplinire sfaturi de tipul celor de mai sus, vei reuşi să aranjezi încăperile decent. Aşadar, renunţă să te justifici în faţa oaspeţilor inopinaţi şi lasă vizita să decurgă firesc. Cu cât atragi mai mult atenţia asupra dezordinii, cu atât va fi mai vizibilă. Şi invers, cu cât o ignori în discuţie, cu atât va trece neobservată.

Sursă foto: pexels.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!