(P) Bodrum, orașul care te inspiră prin peisajele sale armonioase

De Unica.ro, pe
Aflat în topul celor mai cosmopolite orașe din lume, Bodrum a atras din cele mai vechi timpuri comunitatea artistică prin atmosfera sa elitară și peisajele pitorești, oferind inspirație pentru numeroși scriitori, pictori sau compozitori.

Cu ale sale case albe precum cuburile de zahăr, dealurile acoperite de vegetație și golfurile cu ape de un albastru-azuriu, Bodrum te așteaptă cu priveliști demne de cărțile poștale, dar și cu numeroase obiective istorice, acesta fiind orașul care a găzduit una dintre cele 7 minuni ale lumii antice: Mausoleul Halikarnass.

Dacă nu ai ajuns încă în Bodrum dar ți-ai propus de mult o călătorie aici, profită de Oferta Specială pregătită de Europa Travel la pachetele de 6 nopți cu autocarul, și descoperă orașul cu numai 331 euro/persoană, valabil pentru plecarile din 05.08; 11.08; 17.08; 23.08!

Orașul artiștilor!

În 1925, în Bodrum a fost adus scriitorul turc Cevat Şakir Kabaağaçlı, acuzat de îndepărtarea cetățenilor de la serviciul militar și închis în Castelul Bodrum. Imediat după ce ai ieșit din închisoare, Cevat s-a retras într-o căsuță albă pe coasta Mării Egee, iar priveliștile surprinse pe fereastră aveau să-l schimbe pentru totdeauna. Atunci a realizat pasiunea sa pentru scriitură, finalizând o mulțime de esee în care a descris atât de frumos Bodrumul, încât numeroși intelectuali străini și-au dorit să ajungă aici după ce au citit lucrările sale. De frumusețea Bodrumului au fost cuceriți și marii designeri Yves Saint Laurent și Valentino Garavani sau artiști de seamă ca Mick Jagger și Sting.

Simboluri arhitecturale și naturale

Printre locurile celebre ale Bodrumului se numără Castelul ridicat de Cavalerii Ioaniți în anul 1402, fix între cele două porturi ale sale. În fortăreață funcționează astăzi Muzeul de Arheologie Subacvatică ce adună pasionații de istorie, în plus, cele mai bune panorame asupra mării le poți surprinde din Turnul Francez aflat în incinta castelului. De un număr foarte mare de turiști de bucură și Amfiteatrul Antic, construit în secolul al IV lea î.Hr.ce a fost clădit în timpul domniei Regelui Mausolos și extins apoi de romani, fiind cel mai bun exemplu de teatru grecesc de pe coasta Turciei.

Dacă istoria nu este neapărat punctul tău forte îți poți îndrepta atenția spre plajele peninsulei, care nu sunt deloc de ignorat. Pe coasta turcoaz a Mării Egee stau înșirate zeci de plaje din nisip și prundiș gri, presărate cu palmieri și flori de hârtie, unele dintre ele purtând distincția de „Blue Flag” pentru curățenie și calitatea serviciilor.

Stațiunea Yalikavak găzduiește una dintre cele mai spectaculoase plaje, în plus, acesta este și locul cu cea mai dezvoltată viață de noapte motiv pentru care turiștii i-au atribuit supranumele de „Saint Tropez-ul Bodrumului”.

La 20 km distanță de orașul Bodrum, poți să lenevești pe nisipuri moi și gri, în stațiunea Turgutreis, cel mai bun loc unde poți practica snorkeling datorită apelor calme, fiind protejată de curenți și vânturi datorită insulițelor grecești aflate în apropiere. În schimb, dacă ești pasionat de surfing trebuie să mergi la Plaja Ortakent, aflată la circa 20 de minute distanță de centrul orașului.

Excursii opționale de la Europa Travel

Dacă te plictisești de stat în stațiune și vrei să explorezi împrejurimile splendide ale peninsulei, Europa Travel îți propune și câteva excursii opționale la Pamukkale – Castelul de Bumbac cu izvoare sale termale, considerat a fi a 8 a minune naturală a lumii, anticul Efes ce păstrează rămășițele Templului Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, sau o croazieră relaxantă spre Insula grecească Kos, unde s-a născut Părintele medicinei, Hipocrate.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferta Speciala Sejur Bodrum

Hotel Summer Garden Apart 3* – Bitez – tarife de la 331 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarile din: 05.08; 11.08; 17.08; 23.08. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!