(P) Artă, arhitectură și povești de dragoste în Veneția și Nordul Italiei

De Unica.ro, pe
Veneția, orașul care se scufundă puțin câte puțin în fiecare zi este sinonim cu romantismul, arta, arhitectura și carnavalul. A fost o mare putere nautică mai ales în timpul renașterii când era cunoscut sub numele de Serenissmia, orașul devenind rapid și un centru cultural și artistic de mare însemnătate, fiind o sursă de inspirație pentru numeroși pictori dintre care Canaletto, Guardi sau Turner. 

Orașul dezvoltat pe o lagună între râurile Po și Piave, Veneția se află în topul celor mai aglomerate destinații din lume, iar o vacanță aici este absolut obligatorie pentru pasionatul de călătorii. Alege un circuit în Italia de Nord, alături de Europa Travel și vizitează „cel mai frumos oraș realizat de umanitate”, la tariful accesibil de 339 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 02.09! Călătoria în Bella Italia cuprinde opriri și în principalele orașe aflate în nordul țării, începând cu Padova, Milano și până în Verona.

Simboluri ale bunăstării venețiene!

Oraș ce pare încă desprins din timpurile dogilor, Veneția este împărțit în canale, iar o plimbare cu gondola este edificatoare. Străbate Canal Grande, cel mai mare dintre canalele lagunei, ce are forma unui S în oglindă. Apoi, bate la pas Piața San Marco, unde se află cele mai vestite construcții venețiene: Bazilica San Marco, așa numitul Dom bizantin, Palatul Dogilor, o capodoperă a goticului-venețian, și Turnul Orologiului – care numără doar „orele fericirii”, potrivit inscripției în limba latină de pe țoclul său.

Traversează Canal Grande pe Podul Rialto, cel mai vechi și cel mai fotografiat pod venețian și continuă călătoria, opțional, cu vaporetto până la insulițele Burano și Murano, două cărți poștale magnifice, cu superbe case colorate de la roz la albastru marin, înșirate una lângă alta pe canale. De aici îți poți cumpăra produse din celebra sticlă de Murano sau danteluri lucrate manual de femeile din Burano.

Frumuseți la orice pas, în Padova

Veneția nu este singurul oraș italian care se mândrește cu o serie de canale, Padova le numără pe ale ei. Deși, mai puțin cunoscută din acest punct de vedere. Orașul Îngerilor găzduiește una dintre cele mai importante catedrale italiene – Bazilica San Antonio, patronul spiritual al Padovei, ce se remarcă prin magnificul Altar realizat de Donatello. Nu poți rata nici Capela Scrovegni, ce deține cel mai mare ciclu de fresce religioase semnate de Giotto, Universitatea Padova lângă care se află și Palatul Bo, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, sau binecunoscuta Prato della Valle, înconjurată de peste 70 de statui din marmură.

Milano și Verona, artă și romantism

Dacă Milano se află pe lista cu locuri de văzut anul acesta, ei bine, în circuitul de la Europa Travel te vei putea pierde pe străzile capitalei mondiale a modei. Dar Milano nu este doar despre shopping și vestitele Galerii Vittorio Emanuele II cu magazinele sale de lux, aici se află Duomo, a treia cea mai mare catedrală gotică a lumii, cu cea mai mare colecție de statui și sculpturi ce o împodobesc la exterior și interior. În plus, aici se află și una dintre cele mai prestigioase opere de pe mapamond: La Scala. Mai poți vizita în capitala Lombardiei, Castelul Sforzesco ce găzduiește Muzeul de Istorie și Galeriile de Artă, sau Biserica Santa Maria della Grazie, cel mai vizitat dintre obiectivele turistice, datorită faptului că aici se află expusă comoara artistică a marelui Leonardo Da Vinci: Cina cea de Taină.

Când spui Verona imediat gândul îți fuge la opera tragică a lui William Shakespeare: Romeo și Julieta. Însă orașul se mai remarcă și prin peisajele și stilul său unic: un ameste sublim între pitoresculToscanei și aerul medieval al Bolognei.

Superbele construcții roșiatice cu acoperișuri din țiglă, grădinile renascentiste, panoramele inegalabile spre râul Adige și podurile romane, sunt doar câteva dintre atuurile Veronei. Bate la pas centrul istoric începând cu grandioasa Piazza Bra, unde se află Amfiteatrul Roman (monument de patrimoniu UNESCO), continuă cu Torre Dei Lamberti, în care poți urca pentru priveliști memorabile asupra cetății, și pierde-te printre monumentele de artă expuse în Castelvecchio. Nu poți părăsi Verona până nu mergi la Casa Capulleti pentru a te fotografia în Balconul Julietei, aproape de care se află și mormântul iubitei sfâșiate de durere.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Venetia si Nordul Italiei – tarife de la 339 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta – plecare din 02.09! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!