(P) 7 lucruri uimitoare pe care să le faci într-o vacanță în Creta

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 august 2019, 12:17
De la Palatele Minoice, Laguna Balos și până la Cheile Sanmaria, Creta te uimește cu numeroase obiective istorice și naturale pe care orice pasionat de călătorii trebuie să le descopere, odată ce ajunge pe cea mai mare insulă din Grecia.

Dacă ți-ai propus un sejur în această vară pe Insula Zeilor, iată câteva activități uimitoare de care să te bucuri aici.

Vizitează Fortăreața Koules, din Heraklion

Ridicată de venețieni în secolul al XIII lea, fix la intrarea în portul capitalei Heraklion, Fortăreața Koules este unul dintre cele mai reprezentative edificii istorice din Creta. Castelul nu este doar un important centru muzeal, dar și un centru de evenimente culturale, unde au loc regulat diverse expoziții de artă, festivaluri și concerte.

Fă turul impozantelor palate minoice

Printre bogățiile istorice ale Insulei Creta se numără cele trei mari palate clădite în timpul Civilizației Minoice, cea mai timpurie civilizatie avansată din aria Europei. La numai 5 km distanță de Heraklion se înalță Palatul Knossos, cel mai mare și important dintre palatele minoice. Cetatea Regelui Minos, datează din anul 1900 î.Hr., și era atât de fabuloasă încât ocupa 22.000 mp și cuprindea peste 1500 de camere și saloane, toate decorate cu mozaicuri fine (unele dintre ele putând fi observate și astăzi). Potrivit legendei aici se afla Magnificul Labirint unde a fost închis miticul Minotaur, și de unde Tezeu a fost salvat de fiica Regelui Minos. Restul palatelor descoperite în Creta sunt Phaistos, al doilea ca mărime și aflat pe platoul Massara, urmat de Malia și cel mai recent descoperit, Palatul Zakros care este, de altfel, și cel mai mic dintre palate.

Practică sărituri de pe stâncipe plaja Seitan Limania

Considerată una dintre cele mai spectaculoase plaje sălbatice din Grecia, Seitan Limania Beach este înconjurată la propriu de formațiuni stâncoase impozante, fiind compusă din nisip alb și încadrată de ape turcoaz, calme și calde. Plaja Seitan se află la mică distanță de satul Chordaki, fiind un magnet pentru turiștii pasionați de sărituri în apă și parasailing.

Călătorește în timp, în orașul vechi Chania

Fosta așezare minoică numită Kydoniaa fost râvnită de-a lungul timpului de numeroase popoare datorită poziției sale fascinante între munte și mare, scăldată fiind de soare pe toată perioada anului. Străbate la pas centrul istoric al Chaniei, unul dintre cele mai frumoase din Grecia, unde vei găsi numeroase construcții venețiene și otomane ce domină portul vechi și străduțele întortocheate. Poți ajunge în Chania într-o excursie opțională din capitala Heraklion.

Creta. Holiday Office

Relaxează-te în Laguna Balos

Cel mai fotografiat loc din Creta este Balos, o laguna cu ape calme, mici și cristaline, întreruptă de limbi de nisip și dune aurii, pe care să te relaxezi la soare o zi întreagă. Balos Lagoon este locul pe care orice călător trebuie să-l descopere măcar o dată în viață, iar din portul Heraklion se fac regulat plecări în croaziere aici, fiind activitatea ideală chiar și pentru familiile cu copii.

Fă degustări de vinuri în Rethymno

Orașul cu cel mai puternic farmec venețian din Creta, Rethymno este un labirint de străduțe înguste pavate cu rocă cubică și dominate de case zugrăvite în galben-ocru, fiecare fiind „decorată” cu viță de vie și flori de hârtie, ce îi dau locului un aer pitoresc. Regiunea este cunoscută pentru vinul produs aici, orașul găzduind câteva crame medievale unde poți face degustări din licoarea lui Bachus, în timp ce asculți poveștile locului.

Drumeții în Parcul Samaria

Samaria Gorge sunt unele dintre cele mai lungi chei montane din Europa, ce se întind pe 18 km, ce străpung ziduri de calcar care se ridică chiar și până la câțiva metri înălțime, între Munții Albi și Muntele Volkias. Este o adevărată aventură să te plimbi prin canionul lung și brodat de măslini, smochini și palmieri sălbatici, întreaga arie bucurându-se de statut special, fiind inclusă în programul de protecție a biosferei mondiale.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Creta – Heraklion– tarife de la 364 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 14.09 si 21.09, in limita locurilor disponibile!Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau laoffice@holidayoffice.ro.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!