(P) 3 rețete de chec pufos: Vezi care este ingredientul secret!

De Unica.ro, pe

Dulciurile preparate acasă sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț. Unde mai pui că de cele mai multe ori este mai simplu și mai economic să gătești în bucătaria ta deserturile care îți încântă papilele gustative! 

Dintre cele mai rapide și simple rețete de prăjturi homemade face parte și deliciosul chec. Există o mulțime de rețete pentru un chec pufos, pe care le poți încerca și tu. 

Fie că pregătești o masă festivă, fie că vrei să transformi o zi banală într-o experiență culinară memorabilă pentru prieteni și familie, îți propunem 3 rețete de chef pufos. Vezi care este ingredietul secret pentru o prăjitură delicioasă, pe care o poți prepara în doar 20 de minute!

Lista de ingrediente – află secretul aluatului pufos! 

Checul nu este un preparat dificil de pregătit, însă mai ales dacă ai descoperit de curând pasiunea pentru gătit ai putea da greș fără să știi mici secrete ale bucătarilor experimentați. De exemplu, există riscul ca aluatul să nu crească suficient, iar atunci checul tău va căpăta un minus din punct de vedere al aspectului. Poți asigura reușita rețetei alegând produsele potrivite. 

Pe rafturile virtuale ale magazinului nostru ai la dispoziție o întreagă gamă de produse de gătit care să te ajute la prepararea unor rețete absolut savuroase. Pentru a prepara de fiecare dată checuri delicioase, îți recomandăm făina Raftul Bunicii, fără aditivi sau amelioratori adăugați.  

Pe lângă acest tip de făină, iată ce cuprinde lista de ingrediente necesare pentru un chec homemade!

  • 200 g făină 
  • 200g zahăr 
  • 5 ouă 
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 4 linguri de ulei 
  • 2 linguri de cacao 
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de praf de copt 

Mod de preparare

  1. Sparge ouăle și separă albușurile de gălbenușuri. 
  2. Folosind un mixer sau un tel bate albușurile forte bine, până ce se obține o spumă. Poți presăra un praf de sare pentru a favoriza acest proces. 
  3. Încorporează zahărul, amestecând foarte bine, până ce se topește. 
  4. Adaugă făina ”în ploaie”, apoi praful de copt și mixează aluatul. 
  5. Adaugă în compoziție zaharul vanilinat, uleiul și apoi amestecă. 
  6. Separă compoziția rezultată, în două jumătăți egale. Jumătate o vei turna ca atare în tava de copt, în timp ce în cealaltă jumătate vei adăuga cacao, pentru a realiza un chec ”asortat”. 
  7. Lasă checul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau în cuptorul cu gaz la putere medie, pentru aproximativ 30 de minute. 

Chec pufos personalizat: rețete de chec pe care le poți încerca

(P) 3 rețete de chec pufos: Vezi care este ingredientul secret!

 

Checul este o prăjitură ce se poate personaliza în funcție de preferințe. Poți încerca rețete de chec pufos cu nuci, migdale, banane sau fructe de pădure precum și checuri cu glazură de ciocolată. 

Sfaturi utile pentru un chec delicios 

  • Ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. 
  • Preîncălzește cuptorul înainte de a introduce checul. 
  • Folosește o tavă din inox, dacă vrei ca prăjitura să se coacă mai repede. 
  • Așază în tavă hârtie specială pentru copt. Ca alternativă, pentru a evita lipirea aluatului de marginile și de fundul tăvii, unge tava cu ulei și apoi presară făină. 
  • Înainte de a tăia checul, lasă-l să se răcească.
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!