Nu face aceste 3 greșeli atunci când decorezi

Atunci când decorezi o casă există o mulțime de lucruri asupra cărora trebuie să-ți îndrepți atenția pentru a crea spațiul ideal și a obține rezultatul dorit. Așa că, e nevoie de un anumit echilibru, de coerență în alegerea și amplasarea fiecărui element, de mobilierul potrivit astfel încât să fii pe deplin mulțumit și satisfăcut de designul de ansamblu al fiecărei încăperi. De aceea, pe lângă cunoașterea regulilor esențiale este bine să cunoști și lucrurile pe care nu ar trebui să le faci pentru ca să le poți evita în tot acest proces al creației. 

Iată, așadar care sunt greșelile pe care ai putea să le faci în postura de designer și ar reprezenta anumite obstacole în încercarea ta de a-ți transforma casa într-una fabuloasă

  1. Nu ai un plan

Atunci când începi un proiect fără plan este ca și cum ai merge într-un anumit punct de destinație fără să cunoști traseul. Probabil vei ajunge în cele din urmă, însă vei face o mulțime de viraje greșite până acolo. Astfel că, e nevoie de anumite linii directoare înainte de a începe pentru a ști în jurul a ce construiești, indiferent de dimensiunea proiectului pe care îl ai de finalizat. Gândește-te la paleta de culori, la stilul pe care îți dorești să-l abordezi, la obiectele pe care trebuie să le cumperi, iar în acest fel îți poți începe treaba. 

  1. Crezi că totul trebuie să se potrivească

Atunci când decorezi, nu trebuie neapărat să transpui un anumit tip de design remarcat într-o revistă de amenajări interioare ci dimpotrivă ar trebui să-ți imprimi gustul personal și stilul propriu în fiecare alegere din casa ta. Nu trebuie neapărat să te asiguri că totul din casă se potrivește deoarece este posibil să obții un aspect lipsit de caracter, plictisitor, neinteresant. Așa că, ai voie să mixezi stiluri și culori pentru a oferi originalitate încăperilor. Totodată nu e nevoie să cumperi doar seturi, piesele individuale vor oferi unicitate casei și vor fi mai ușor de înlocuit atunci când este necesar. 

  1. Folosești o singură sursă de lumină

Ai grijă ca în casa ta să dispui de suficiente surse de lumină, atât naturală cât și artificială. De cele mai multe ori se întâmplă să alegi corpuri cu iluminare fie prea slabă, fie prea puternică și nu reușești să creezi o ambianță specifică pentru fiecare încăpere.

Cel mai bun plan pentru a te decide asupra celor potrivite, este să faci un plan de iluminare care să includă lumină ambientală, de accent și de lucru. Astfel aceste combinații nu doar că-ți vor oferi confortul dorit, dar te vor ajuta să-ți îndeplinești activitățile zilnice. Lumina ambientală te va ajuta să te deplasezi în siguranță, cea de lucru te va ajuta să gătești sau să citești, iar prin intermediul celei de accent vei evidenția elementele demne de remarcat, cum ar fi lucrările de artă. De exemplu, pentru living poți opta pentru lustre led, acestea creând o atmosferă potrivită, vor fi spectaculoase datorită design-ului boem sau modern și vor oferi iluminarea necesară unei seri relaxante. Totodată, dacă îți dorești să economisești bani și energie, acestea sunt opțiunea ideală. Poți intra pe Led-zone.ro unde vei găsi produse variate, potrivite pentru fiecare încăpere din casa ta.

În concluzie, dacă urmează să decorezi, atunci este absolut necesar să începi cu un plan care te poate ghida pe parcurs. Totodată nu e nevoie să respecți anumite tipare sau să mergi la sigur cu seturi de produse. Oferă unicitate casei tale și exprimă-ți stilul propriu prin alegerile pe care le faci. Nu în ultimul rând, acordă atenție iluminării. Aceasta va oferi personalitate casei tale, având multiple scopuri.

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!