Cum se folosește motocoasa? 3 sfaturi utile pentru a folosi tehnica de cosit

De Unica.ro, pe

Indiferent de mărimea grădinii tale, odată cu venirea sezonului estival, îți dorești o curte amenajată și îngrijită, cu un gazon ferm și bogat sub picioare.

Trebuie să știi că tunsul ierbii corect și regulat reprezintă principalul secret al gazonului frumos pe termen lung. Din luna mai până în iunie, specialiștii recomandă să tunzi gazonul de două ori pe săptămână, întrucât e principala perioadă de creștere a ierbii. Îți va fi de ajutor o motocoasă, dispozitivul folosit pentru tăierea ierbii, a buruienilor, sau tufișurilor de pe o suprafață de teren.

Pentru a afla cum să utilizezi motocositoarea, este necesar să știi că acestea sunt de două tipuri: motocoase care funcționează în baza unui motor pe benzină sau în baza unui motor electric. Ambele pot fi utilizate de oricine cu vârsta mai mare de 16 ani, dar este important să ții cont de sfaturile persoanelor specializate.

Îți punem la dispoziție câteva sfaturi pentru a folosi eficient tehnica de cosit:

  1. Poartă echipament de protecție

Deși pare inofensivă, motocoasa este un utilaj cu motor care presupune anumite instrucțiuni de siguranță, precum purtarea echipamentului de protecție. Aceasta ar însemna să ai un costum lejer și comod, fără manta de lucru, bijuterii sau alte obiecte care se pot agăța. Este recomandată strângerea părului și acoperirea acestuia cu un batic, pentru a evita pătrunderea prafului și a altor elemente în podoaba capilară. 

Dacă folosești pentru prima dată motocoasa, apelează la sfatul unei persoane specializate sau la vânzătorul utilajului, pentru a-ți recomanda echipamentul potrivit și pentru a-ți explica toate măsurile de protecție și tehnica de lucru.

  1. Pregătește motocoasa pentru păstrare în sezonul rece

Începând cu luna noiembrie a fiecărui an, nu mai este necesară tunderea ierbii, ceea ce ar înseamna că nu mai ai nevoie de utilajul pentru cosit până la următorul sezon de primăvară – vară. Până a depozita o motocositoare de la Hornbach.ro, trebuie să ai grijă să o pregătești corespunzător pentru păstrare pe termen lung. Respectiv, la motocoasele pe benzină este important să fie consumat întreg combustibilul din rezervor. Prin urmare, trebuie să pornești utilajul până la epuizarea carburantului. 

Ai grijă să cureți și să scoți părțile detașabile, pentru a le unge cu ulei. După ce ai urmat acești pași, ai grijă să o depozitezi într-un loc uscat și ferit de razele soarelui. Aceste detalii vor prelungi durata de viață a motocositoarei tale. 

  1. Folosește uleiul și benzina strict conform instrucțiunilor

Cele mai mari bătăi de cap pentru posesorii de motocositoare cu funcționare pe benzină  apar din cauza amestecului de benzină și ulei în mod neconform. Neapărat trebuie să ții cont de instrucțiunile din manualul de utilizare al dispozitivului, pe care l-ai primit la procurarea motocoasei. În instrucțiuni vei găsi proporția indicată de ulei și carburant. 

De asemenea, s-ar putea să ți se ofere bidoane sau canistre speciale cu proporțiile de care ai nevoie. Este important să folosești recipientele specializate pentru amestecarea combustibilului, întrucât acestea pot afecta calitatea amestecului respectiv și durata de viață a motorului motocoasei.

Cu toate acestea, oricine poate manevra o motocoasă în scurt timp după achiziționarea acesteia. În cazul în care decizi să-ți iei prima motocositoare, poți solicita sfatul specialiștilor din cadrul magazinelor de materiale pentru grădină. Totodată, este extrem de important să respecți măsurile de siguranță, întrucât acest tip de dispozitiv lucrează cu o turație mare a uneltei tăietoare.

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!