Meserii potrivite pentru oamenii anxioși

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 23 septembrie 2021, 18:04

Anxietatea este o afecțiune destul de greu de gestionat, mai ales dacă mediul familial sau profesional face de asemenea presiuni asupra noastră. Chiar dacă lucrăm foarte mult cu noi înșine, urmăm un tratament și evităm în general stresul și contactele sociale neplăcute, locul de muncă este unul dintre factorii pe care din păcate nu îi putem controla. Tocmai de aceea, în cazul în care încă mai ai de lucrat la propria anxietate, îți recomandăm una dintre meseriile următoare. 

Factori importanți în alegerea jobului

Înainte de a-ți detalia meseriile potrivite, vrem totuși să-ți mai oferim câteva sfaturi. În calitate de persoană anxioasă, va fi recomandat să-ți îndrepți atenția către meserii care să presupună liniște, lipsa elementelor perturbatoare, niveluri scăzute de stres și cât mai puțină socializare. Așadar, iată ce joburi ți se potrivesc! 

Freelancer (programator, scriitor, designer grafic, traducător, etc)

Indiferent de domeniul pe care ți-l alegi, de la traducător sau scriitor, până la inginer, să lucrezi pe cont propriu îți va garanta liniștea de care ai nevoie, mai ales dacă îți desfășori activitatea de la domiciliu. E adevărat, stabilitatea financiară sau mai exact  lipsa ei poate duce la apariția grijilor, dar după o vreme și aceste griji pot dispărea dacă-ți faci cum trebuie meseria. 

De exemplu, dacă lucrezi ca programator, deși vor exista termene limite și câteva ore de muncă peste program, îți vei organiza singur ziua și vei petrece majoritatea timpului în fața unui monitor. Această meserie nu este una ușoară, dar îți garantează că vei beneficia de suficient timp doar pentru tine. 

Tehnician veterinar 

Suferi de anxietate socială și nu faci față interacțiunilor cu alte persoane? De ce să nu lucrezi cu necuvântătoarele în acest caz? În calitate de tehnician veterinar vei petrece o bună parte din timp doar alături de animale și te vei încărca de energia pozitivă a acestora. Ai grijă totuși! O persoană sensibilă cu greu va putea gestiona suferința pacienților, dar și a stăpânilor. 

Contabil 

În calitate de contabil îți va păsa de cifre și mult mai puțin de oameni. Treaba ta va fi să gestionezi detalii financiare atât pentru companii, cât și pentru persoane fizice. Desigur, pentru mai multă libertate vei alege să lucrezi independent. E adevărat, această meserie presupune un anumit nivel de interacțiune cu alte persoane, dar și ceva stres atunci când calculele par să nu mai aibă sens. De ce nu, dacă ai multe documente de operat și vrei un sistem mai organizat, ai putea să recurgi la un ERP contabilitate care îți va ușura cu siguranță activitatea. 

Bucătar 

Chiar dacă te munca ta va depinde satisfacția clienților, rareori vei interacționa direct cu ei. Dacă ești deosebit de organizat îți vei putea desfășura activitatea în așa fel încât să nu existe presiune în bucătărie și fiecare om să-și înțeleagă deosebit de bine atribuțiile. Asta îți va permite ție să petreci mai mult timp în interesul descoperirii de noi arome și gusturi ce pot fi îmbinate pentru a obține rezultate surprinzătoare. 

Florar 

Dacă iubești natura te vei simți perfect într-o florărie! Aceasta este una dintre cele mai creative profesii. Treaba ta va fi să creezi aranjamente florale din ce în ce mai frumoase și să îngrijești florile, activități nu foarte complicate. Dacă lucrezi într-o florărie ceva mai mare s-ar putea să nu iei niciodată contact cu clienții, atâta timp cât îți îndeplinești toate comenzile la timp. 

Responsabil de curățenie

În cazul în care alegi această meserie trebuie să înțelegi că-ți vei desfășura activitatea mai mult noaptea sau dimineața devreme, înainte ca ceilalți oameni să înceapă munca. Nu vei interacționa cu foarte multe persoane, îndatoririle tale incluzând golirea coșurilor de gunoi, curățarea băilor sau a bucătăriilor sau datul cu aspiratorul. Un astfel de job nu va fi deloc stresant, dar nici extraordinar de bine remunerat. 

Continuă să lupți cu anxietatea în felul tău și alege o meserie care să nu te solicite! 

Sursa foto: pexels.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!