Mărirea sânilor cu implant mamar

Operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare este cunoscută drept mamoplastie de augmentare sau augmentare mamară. Dacă te gândești să spui DA implanturilor mamare, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre cea mai populară intervenție de chirurgie estetică.

În general, cele mai multe femei apelează la mărirea sânilor pentru că își doresc să aibă sâni mai mari. Dar există și tipologia de femei cu pieptul plat, iar în acest caz lipsa sânilor se poate transforma în timp într-un real complex. Astfel operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare nu schimbă doar fizicul, ci conferă și un boost de încredere pacientelor. Implanturile mamare pot fi folosite și atunci când există asimetrii între sâni, sâni hipotrofici/ tuberoși sau când există hipoplazie mamară.

Augmentarea mamară se realizează prin introducerea unui implant mamar printr-un șanț creat sub sân, într-o zonă deloc vizibilă, iar incizia este de 3-5 cm. Deși aparent este o operație „banală”, intervenția de mărire a sânilor cu implanturi mamare este o operație complexă, care necesită stăpânirea tehnicilor și o experiență cât mai vastă pentru obținerea unui rezultat frumos și atrăgător. Doctor Ovidiu Grecu, medic primar specialist în chirurgie estetică, este fondatorul conceptului de #ChirurgieEsteticaResponsabila și de peste 26 ani realizează intervenții de augmentare mamară. 

„Mamoplastia de augmentare este operația pe care o realizez cel mai frecvent. Multe persoane au impresia că această intervenție este una simplă și că două rezultate pot fi la fel dacă sunt folosite aceleași implanturi mamare. Total eronată această supoziție. Mărirea sânilor cu implant mamar este o intervenție 100% personalizată. Forma, mărimea, profilul implantului mamar sunt alese în funcție de anatomia pacientei și de așteptările acesteia cu privire la rezultat. Foarte multe paciente vin în cabinet cu dorința de a folosi mărimea X de implanturi mamare pentru că o prietenă are aceeași mărime și arată foarte bine, însă implanturile mamare nu sunt simple accesorii de fashion, ci sunt integrate în corpul pacientei, tocmai de aceea trebuie să fie raportate întotdeauna la acesta. O formă sau o mărime nepotrivită poate avea ca rezultat sâni deloc atrăgători, cu aspect artificial sau instabili în timp. Este important să asculți recomandările medicului tău, este singurul în măsură să decidă care este cel mai bun implant mamar pentru tine!”, ne dezvăluie doctor Ovidiu Grecu. 

Odată ce ai trecut prin consultație, ești pregătită de intervenție. Aceasta se efectuează sub anestezie generală și durează 1-2 ore, în funcție de fiecare caz în parte. Deși în cadrul consultației se stabilește la nivel teoretic mărimea implanturilor care urmează să fie folosite, în timpul operației sunt testate diverse mărimi (mici variații de volum de la ce s-a stabilit), astfel încât să fie aleasă cea care se potrivește perfect siluetei pacientei. Spitalizarea este de 1 zi, iar a doua zi, la externare, poți vedea rezultatul operației. Acesta nu va fi cel final, în primă fază sânii sunt umflați, dar vei avea o idee despre cum arată noua ta siluetă. Controalele se efectuează la 7 zile postoperator, 14 zile, 30 zile, rărindu-se apoi la 3-6 luni. Este nevoie de o perioadă de cel puțin 7 zile de repaus, ulterior îți poți relua activitățile cotidiene, însă treptat și ținând cont de recomandările făcute de medicul specialist. Cheia succesului unui rezultat în timp este să asculți recomandările medicului tău înainte de operație, dar să ții cont și de toate sfaturile și recomandările postoperatorii.

Una dintre temerile viitoarelor paciente care își doresc să devină mame este dacă pot alăpta după operația de implanturi mamare. Doctor Ovidiu Grecu ne-a dezvăluit că aceasta este una dintre primele întrebări pe care tinerele paciente care încă nu sunt mame le pun la consultație. „Mărirea sânilor cu implanturi mamare NU afectează deloc alăptatul. Se modifică doar modul în care sânii arată, nu și modul în care aceștia funcționează. Singurul lucru de care trebuie să se țină cont este să se respecte principiile anatomice și chirurgicale și glanda mamară să rămână intacta după ce implantul mamar a fost inserat. Abordarea periareolară secționează glandele responsabile cu transportarea laptelui, deci alăptarea & lactația pot fi compromise, dar atunci când incizia se realizează sub sân (cel mai frecvent), glanda mamară nu este afectată, deci sânii funcționează normal, iar viitoarele mame vor putea alăpta”.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că implanturile mamare simple NU rezolvă problema sânilor lăsați. Chiar dacă ai sânii mici, dar sunt foarte lăsați, simpla intervenție de augmentare mamară nu va oferi un rezultat frumos și stabil, chiar dacă sunt folosite implanturi mari. Este nevoie și de lifting mamar pentru ca rezultatul obținut să fie sâni fermi, frumoși, dar și stabili în timp. Adesea cele două intervenții sunt realizate în același timp, în cadrul unei singure operații complexe. 

Dacă visezi să ai sâni cu o formă frumoasă, atrăgători, mai mari și mai fermi, doctor Ovidiu Grecu este medicul a cărui experiență te poate ajuta să obții rezultatul pe care îl dorești de atâta timp.

Descoperă cum arată sânii după 10 ani de la intervenția de augmentare mamară sau alte cazuri before – after uluitoare pe www.instagram.com/dr.ovidiugrecu sau pe Youtube @dr.ovidiugrecu. 

Pentru detalii legate de prețuri/ proceduri sau programări la consultație intră pe https://www.drgrecu.ro sau contactează echipa doctorului Ovidiu Grecu la număr de telefon +40731330362 sau la adresa de email [email protected] 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!