Locuri de muncă part-time pentru studenți și nu numai

Ultimul update Miercuri, 08 aprilie 2020, 17:49
Locuri de muncă ideale există? Poate că da, însă pentru mulți există nevoia de a ocupa locuri de muncă part-time. Fie pentru a-și suplimenta veniturile, fie pentru a face rost de bani pe perioada studiilor sau în vacanțe.

Elevii și studenții au la dispoziție variante multiple pentru a face rost de bani. Atât cei din provincie, care nu pleacă acasă în vacanță, cât și bucureștenii pot căuta locuri de muncă part-time. Și nu numai ei, ci toți cei care necesită un surplus financiar. De la munca de acasă, online, până la posturi în companii, ai la dispoziție o sumedenie de opțiuni. De tine depinde să alegi ce ți se potrivește.

Alege care locuri de muncă part-time ți se potrivesc

1.Promoter

Poate că, de multe ori, ignori mâna întinsă a distribuitorilor de pliante sau mostre de produs. Totuși, e o muncă plătită binișor, în medie cu 50 lei pe oră. Și nu e chiar ușoară. Dar ai avantajul că-ți poți alege programul și, uneori, chiar locul în care să desfășori activitatea..

2.Client sub acoperire

Conceptul de mistery shopper sau client misterios a pătruns de ceva vreme și pe piața românească. Rolul acestuia este de a verifica serviciile oferite de anumite lanțuri de restaurante fast-food, magazine de încălțăminte sau showroom-uri auto. Tot ce trebuie să faci este să te comporți ca un cumpărător. Dar trebuie să ai spirit de observație și să notezi cât mai multe detalii. La final, completezi un raport, iar plata diferă de la proiect la proiect.

3.Muncă în call-center

Există foarte multe oferte de locuri de muncă pentru operatori în call-center. Cei care stăpânesc cel puțin o limbă străină au foarte multe șanse de angajare cu salarii satisfăcătoare. E drept că nu oricine e făcut pentru un astfel de job. Trebuie să ai răbdare, intuiție, să emani bună-dsipoziție, perspicacitate și putere de convingere. Fie că suni actualii sau potențialii clienți ai unei companii, fie că ești sunat pentru diverse sfaturi, aceste locuri de muncă sunt dinamice și îți permit să acumulezi beneficii pe termen lung.

4.Practică plătită

Multe locuri de muncă part-time, în special în perioada verii, sunt cele de internship plătit. Pe lângă faptul că primești niște bani, ai șansa de a lucra în firme mari și de a căpăta experiență. Iar acest lucru îți scrie o carte de vizită pe viitor. În plus, ai șansa să fii chiar angajat full-time, la finalul perioadei.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!