Lectura – beneficii extraordinare pentru copii și părinți

Despre rolul lecturii în viața copiilor noștri se poate discuta ore întregi. Chiar dacă în momentul de față, tehnologia pare că a acaparat inclusiv viața de familie, realitatea este cu totul și cu totul diferită. Da, avem acces la diferite device-uri și nu trebuie să le ignorăm. Nu trebuie să le interzicem copiilor noștri să le folosească. E important să descopere tehnologia și să devină acei adulți care se pot adapta imediat la orice schimbare. Pe de altă parte, specialiștii spun că lectura are un rol esențial în dezvoltarea celor mici, dar și a noastră.

Știi și tu că o zi în care nu ai învățat un lucru nou, e considerată a fi o zi pierdută. Sigur, mulți dintre noi trăim de luni până vineri într-o rutină și facem, de regulă aceleași lucruri. Însă, lectura poate fi acel ingredient atât de necesar în dezvoltarea noastră. Nu doar copiii au nevoie de studiu, ci și noi. Sigur, noi citim în primul rând pentru a ne relaxa și apoi pentru a ne îmbunătăți cunoștințele. Pentru mulți a devenit o pasiune, un motiv în plus pentru a evada măcar 30 de minute din agitația zilnică. Dar cum procedăm cu copiii? Mai putem să-i apropiem de lectură în era tehnologiei? Răspunsul este: categoric DA. Cu răbdare și cu multă atenție, îi putem face pe cei mici să fie captivați de cărțile cu povești și vorbim aici inclusiv despre lectura creștină. Copiii au nevoie de mentori pentru a-și contura personalitatea, iar Pollyanna Jocul Bucuriei ar fi un bun exemplu în acest caz. Vorbim despre un volum îndrăgit de tinerii din întreaga lume. Citește acest articol până la final și descoperă cum îl poți apropia și tu pe cel mic de fascinanta lume a lecturii.

Lectura și importanța ei

Dorința de a avea un copil educat și isteț este firească, iar când părinții se implică suficient de mult, această dorință poate deveni realitatea zilei de mâine. Lectura trebuie să facă parte din viața copilului tău de la o vârstă fragedă și nu e deloc o exagerare. Da, uneori ne simțim extenuați și chiar nu știm cum să îi facem pe cei mici să stea câteva minute bune în liniște, iar aici intervine prima greșeală – le dăm tableta sau telefonul în mână. Ei bine, specialiștii sunt de părere că părinții ar trebui să găsească modalitatea potrivită prin care să le citească celor mici în fiecare zi. Chiar dacă ei nu înțeleg mare lucru, acest obicei va deveni o rutină și odată cu trecerea timpului, copilul tău va deveni din ce în ce mai curios.

Lectura – beneficii extraordinare pentru copii și părinți

Cum alegi cărțile potrivite?

În ceea ce privește industria educativă, nu ar trebui să-ți faci griji. Pe piață există numeroase cărți pentru copii, iar dacă nu știi cum să le alegi pe cele potrivite, educatorii și învățătorii te vor îndruma cu siguranță. În plus, aproape toate librăriile online au destul de multe informații pentru fiecare carte în parte. Și până la urmă, trebuie să înțelegi că indiferent de alegerea pe care o faci, copilul tău se va dezvolta într-un mod armonios. Fie că optezi pentru cărți cu basme și povești, volume de poezii, cărți ilustrate sau cărți bisericești pentru copii, cel mic își va dezvolta puterea de concentrare, dar mai ales imaginația.

Așadar, lectura are un rol important în viața omului, indiferent de vârstă. Ajută-l pe cel mic să se apropie mai mult de tainele cititului și vei vedea cum, pe viitor, acesta se va dezvolta armonios și va deveni acel adult responsabil, capabil să comunice, să înfrunte provocările și să-și depășească limitele.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!