Lecțiile pe care nu e niciodată prea târziu să le înveți

Dacă ești de părere că viața de adult este privată de lecții importante, greșești amarnic. Nu doar că acestea pot deveni mai evidente cu cât înaintezi mai mult în vârstă, dar și trecutul este un bun profesor. Dacă ești dispusă să înveți din greșeli și să mergi înainte pe un nou drum, vei obține mai multe roade în timp ce-l parcurgi. 

Fie că este vorba despre lucruri pe care le înveți de la copiii tăi, din acțiunile caritabile în care te implici tot mai mult sau din experiența personală, găsește-ți timp pentru a reflecta asupra acestora. Iată care sunt câteva din lecțiile pe care ai încă timp să le studiezi:

Bunătatea poate schimba destine

Implicarea activă în rezolvarea problemelor de la nivelul societății are efecte pe termen lung și poate schimba viața copiilor, dar și a adulților aflați în situații precare. Poți începe prin a face pași mici precum implicarea în campania celor de la United Way. Printr-un simplu SMS cu textul VIITOR, trimis la numărul de telefon 8844, poți ajuta un copil să meargă la școală. Mână de la mână, se poate realiza adevărata schimbare, iar lecțiile pe care le vei învăța prin acțiunile de voluntariat sau programele de asistență socială te vor încuraja să continui acest drum și să-i convingi și pe ceilalți să facă mai mult bine, începând chiar de azi.

Lumea trebuie explorată

Nu ești niciodată prea bătrână pentru a te bucura de călătorii și aventuri, dar trebuie să începi să profiți mai mult de fiecare posibilitate de a pleca de acasă. Fie că vizitezi alte țări, continente sau alte orașe din țară, încearcă să-ți faci un obicei din a călători cât mai mult. 

Locurile noi te vor surprinde prin cultură, gastronomie, arhitectură și multe alte frumuseți oferite de natură. Pentru că ești responsabilă de experiențele pe care vrei să le trăiești, nu te concentra doar pe lipsa bugetului pentru călătorii exotice. Chiar și o călătorie cu trenul prin țară poate fi suficientă pentru a te ajuta să te relaxezi și pentru a te ambiționa să ieși din zona de confort. Lumea este mare și merită explorată în orice fel.

Deciziile celor dragi nu vor fi mereu pe placul tău

Când copilul tău decide să urmeze o altă carieră decât ceea ce ți-ai dori tu sau când partenerul tău alege alt costum pentru nunta celor mai buni prieteni ai voștri, trebuie să accepți aceste lucruri. Nu poți fi tu cea care are ultimul cuvânt mereu și nu ai motive să insiști. Echilibrul din familie se stabilește atunci când fiecare membru știe să comunice suficient de bine pentru a se face înțeles. 

Poți oricând să-i ceri explicații fiului tău în privința facultății pe care decide singur să o urmeze, fără a-ți pune dorințele proprii pe primul loc. De asemenea, un astfel de pas îl poate face pe copilul tău mai conștient de ceea ce înseamnă viața de adult și felul în care va trebui să gestioneze problemele de acum încolo. Nu uita că lecția ta este la fel de valoroasă precum a lui și nu ar trebui să o uiți prea curând. Astfel de situații vor apărea mereu în cadrul unei familii.

Felul în care te raportezi la lumea din jur spune multe despre tine, iar lecțiile de viață pe care le înveți în drumul tău vor rămâne cu tine pentru totdeauna. Acestea trebuie prețuite și vei avea nevoie să-ți reamintești de ele de multe ori. Dacă nu le pui în practică, însă, totul va fi în zadar. Fii cât mai conștientă de viața oamenilor din jur, de relația cu cei dragi și de perioadele în care trebuie să te detașezi de tot.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Unitedway

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!