Joburi în Galați – Cine poate obține un contract de muncă în străinătate

Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 16:11
Oferta de joburi în Galați nu este pe măsura cererii. Așadar, mulți dintre cei care caută joburi în Galați și nu numai sunt tentați te ofertele de muncă în afara țării. Iar Rețeaua Serviciilor Publice de Ocupare Europene (EURES) are permanent asemenea oferte de joburi în Galați și în alte regiuni.

 

Oricare dintre românii care caută joburi în Galați și nu numai poate obține un contract de muncă în străinătate. Trebuie doar să-și dorească asta, să facă dovada lipsei antecedentelor penale și a faptului că este apt din punct de vedere medical pentru activitatea dorită.

 

Cei care caută joburi în Galați pot pleca la muncă în străinătate

 

Ce trebuie să faci pentru a lucra legal în străinătate? Primul pas este să te informezi la AJOFM Galați. În cadrul acesteia funcționează Compartimentul EURES. Aici se primesc spre mediere oferte ale angajatorilor din țările UE, destinate cetățenilor români. Toate ofertele, în detaliu, sunt vizibile pe site-ul instituției, www.eures.anofm.ro. Te poți înscrie în baza de date a AJOFM Galați, ca persoană aflată în căutare de joburi în Galați și în străinătate. Pentru aceasta, consilierul EURES te va îndruma în ceea ce privește dosarul de înscriere.

 

Cum aplici pentru muncă în străinătate

 

Pentru a te înscrie, dosarul trebuie să conțină copie după buletin sau pașaport (cu valabilitate minimum 6 luni), cazier judiciar valabil, CV Europass în limba română, scris și în format electronic, CV Europass în engleză, tipărit și în format electronic, copie legalizată după cartea de muncă (toate paginile scrise), adeverință medicală de la medicul de familie, care atestă că ești clinic sănătos și cu mențiunea „apt pentru muncă”.

 

Pe de altă parte, dacă nu vrei să depinzi de AJOFM, îți poți căuta singur joburi în Galați, în țară și în străinătate. Ai dreptul să muncești oriunde în UE, SEE și Elveția. Trebuie doar să accesezi protalul european EURES, în secțiunea „Solicitanți de loc de muncă”. Selectezi opțiunea „Căutarea unui loc de muncă”. Apoi, accesezi posturile vacante din 31 de țări. În secțiunea My EURES îți poți crea CV-ul, iar acesta va putea fi vizualizat de recrutorii europeni. Poți accesa și www.eures.anofm.ro pentru informații referitoare la decizia unor state de a impune măsuri tranzitorii privind accesul românilor pe piața muncii.

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!