Joburi în Brăila – Ce să NU faci ca să obții jobul dorit

Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 16:15
Joburi în Brăila nu sunt extraordinar de multe. Așadar, trebuie să fii bine pregătit ca să ai șansa de a atrage atenția angajatorilor, fie că ești în căutare de joburi în Brăila, fie că vrei să pleci în altă parte.

 

Când ești în căutare de joburi în Brăila sau în alte părți știi deja că interviul este principalul hop de trecut. Iar întrevederea cu angajatorul este extrem de importantă. Căci scoate la iveală trăsături urmărite de recrutor, la care tu nici nu te gândești. De aceea, este crucial să te adaptezi și să eviți orice greșeală. Așa încât să fii sigur că poți fi privit drept candidatul ideal.

 

10 pași ca să obții joburi în Brăila sau în altă parte

 

Pentru că nu este ușor să te transformi peste noapte, iată câteva reguli de aur pe care să le respecți atunci când trebuie să te prezinți la un interviu pentru joburi în Brăila sau în alte zone. Ia-l pe „nu” în brațe din cele ce urmează și ai grijă să nu te abați de la reguli.

 

1.Nu da vina pe alții

Oricât de tentat ai fi să cauți scuze și să critici, alege să nu faci asta. Dacă vei vorbi de rău persoanele de la fostul loc de muncă nu vei face decât să lași o impresie proastă despre tine.

 

2.Nu discuta despre bani

Toți angajatorii știu că salariul este punctul principal de atracție al oricărui angajat. Doar că ei mai țin cont și de pasiunea candidatului. Așa că lasă la final discuțiile pecuniare și numai după ce angajatorul ți-a aruncat mingea la fileu.

 

3.Nu depăși timpul alocat

Să intri în detalii nesemnificative și să nu te încadrezi în timpul alocat înseamnă lipsă de respect. În plus, astfel de gesturi denotă ineficiență și dezorganizare. Prin urmare, te pui într-o lumină proastă.

 

4.Nu te crede „buricul pământului”

Oricât de bine pregătit te crezi, mai sunt și alții ca tine. Așa că, fie ești în căutare de joburi în Brăila, fie în alte părți, încearcă să te menții modest. Lauda de sine nu miroase-a bine, după cum spune proverbul. Nu tu îi faci o favoare recrutorului că te-ai prezentat, ci favoarea de a fi acolo îți este făcută ție.

 

5.Nu minți

Face parte și dintre poruncile biblice și este de folos și la interviul de angajare. Nu uita că recrutorii au la îndemână instrumente de verificare. Tot ce spui neadevărat se poate întoarce împotriva ta.

 

6.Nu exagera cu umorul

Oricine își dorește angajați veseli, cu simțul umorului. Dar important este să-și facă treaba bine. Iar dacă interviul de angajare este luat în râs, nu mai există nicio garanție că îți vei dedica timpul jobului cu seriozitate.

 

7.Nu vorbi despre viața personală

Chiar dacă treci prin clipe cumplite acasă, nu e cazul să i te confesezi recrutorului. Pe el nu-l interesează căte probleme ai pe cap, ci de ce ești în stare cu adevărat. Detaliile despre viața personală se pot discuta după ce ai obținut jobul, eventual într-o pauză.

 

8.Nu te îmbrăca lejer

Haina îl face pe om. Dacă vrei să obții un job bun, nu te vei îmbrăca în costum de sport. Asta nu înseamnă să investești în haine exagerat de scumpe sau de firmă. Ci e suficient să fii curat, decent și îngrijit. Și foarte important este să și miroși bine.

 

9.Nu face uz de vulgarități

Chiar dacă poți astfel să pari deschis la minte și extrovertit, evită aluziile și remarcile nepotrivite. Bancurile, glumele proaste, vorbele aruncate referitoare la antipatii și opțiuni politice nu fac decât să te descalifice.

 

10.Nu merge la interviu în gașcă

Oricât de multă siguranță ți-ar oferi compania unor apropiați, renunță la ea. Să vii la un interviu de angajare însoțit de mama, de iubită sau de un prieten nu dă bine deloc. La fel cum nici utilizarea telefonului mobil în timpul interviului nu te pune într-o lumină bună.

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!