Joburi în Arad – Cum să te pregătești pentru un interviu video

Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 16:14
Ești în căutare de joburi în Arad? Trebuie să știi că primul pas, după ce ai trimis CV-ul, este să te pregătești pentru interviu. Și, cum tehnologia ajută în acest sens, mulți angajatori aleg să țină primul interviu video, la distanță.

 

Când ești în căutare de joburi în Arad și nu numai, trebuie să fii pregătit și pentru un alt fel de primă întrevedere cu potențialii angajatori. Căci interviurile nu se mai țin obligatoriu la sediul firmei. Mai ales dacă este vorba despre firme din alte orașe sau chiar din afara țării.

 

De ce e avantajos interviul video când cauți joburi în Arad

 

Chiar de ar fi să iei în considerare doar și numai faptul că îl poți da din propria cameră poate fi un atu. Căci ești în confortul propriei locuințe. Iar asta ar trebui să mai limiteze emoțiile. În plus, nu trebuie să te deplasezi și elimini riscul de a nu fi punctual. Un interviu video se desfășoară similar cu interviul clasic. Diferența este că te vezi cu reprezentantul angajatorului prin intermediul camerei, pe monitorul computerului sau pe ecranul tabletei sau al telefonului mobil. Fie primești în prealabil un link de accesat, fie ți se spune prin intermediul cărei aplicații veți comunica. Când cauți joburi în Arad sau în alte orașe, interviul video este un avantaj. Căci nu trebuie să fii neapărat în localitate în acel moment. În plus, poți trimite și mesaje scrise în timpul interviului, dar și documente anexe. Ai ocazia să analizezi mimica și gestica celui care te intervievează, așa încât îți poți face o idee cu privire la rezultatul discuției.

 

Ce să NU faci, dacă vrei să obții jobul dorit

 

Dacă este pentru prima dată când susții un interviu video, este important să te pregătești. Mai ales dacă pot apărea probleme tehnice legate de conexiune sau de imagine. Dacă știi că există astfel de probleme sau că pot apărea, este bine să-ți previi interlocutorul de la început. Altminteri, poate considera că tratezi cu superficialitate întrevederea. Comportă-te exact ca și cum ai fi în biroul angajatorului. Și nu ignora ținuta! Chiar dacă ești în camera ta, nu te prezenta în ținuta de casă sau, și mai rău, în pijamale! Adoptă o ținută potrivită postului pe care îl dorești. Fii atent la detaliile care se văd în spatele tău în timpul interviului. Dacă spațiul este dezordonat, nu îți oferă credibilitate. Nu te așeza cu spatele la geam sau la o sursă de lumină, pentru că recrutorul nu te va putea vedea bine. Cel mai bine este să te așezi cu spatele la un perete și să te asiguri că există o sursă de lumină în cameră. Nu te baza pe microfonul dispozitivului. Dacă vrei să arăți că îți pasă, utilizează căști cu microfon.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!