Începe școala? Iată care sunt lucrurile pe care este obligatoriu să le cumperi pentru copilul tău!

Începerea școlii este un moment important, indiferent de vârsta pe care o are copilul tău. Poate că este chiar prima zi de școală, sau poate că se dă startul unui nou an școlar – indiferent de situația în care te afli, este esențial să îl echipezi pe cel mic cu toate cele necesare. Nu amâna momentul și planifică, din timp, achizițiile pe care trebuie să le faci. Pentru a te asigura că nu uiți nimic, ține cont de câteva sfaturi utile și află care sunt obiectele indispensabile. 

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 categorii de lucruri pe care trebuie să le cumperi pentru începerea anului școlar!

  1. Rechizite

Rechizitele sunt obiecte de scris necesare pentru toți elevii. Fie că este vorba despre pixuri și stilouri, fie că este vorba despre creioane sau accesorii pentru scris (penițe, radiere, etc.), acestea sunt obligatorii. Penarul trebuie să fie echipat cu toate aceste elemente, deoarece elevul le va folosi cu siguranță. În funcție de clasa în care se află copilul, poate avea nevoie de mai multe sau mai puține lucruri – încearcă să te consulți cu alți părinți, cu educatoarea, învățătoarea sau profesorii, ori chiar cu cel mic, pentru a afla care sunt lucrurile de care are nevoie. Ai la dispoziție numeroase variante pe piață – alege produse de calitate, care să reziste în timp și care să poată fi utilizate în mod repetat, fără a se deteriora. 

  1. Ghiozdan

Ghiozdanul este un lucru indispensabil pentru elevi și studenți de toate vârstele. Însă, trebuie să acorzi o atenție deosebită procesului de selecție, luând în considerare mai mulți factori. În primul rând, acesta trebuie să fie confortabil pentru copil și să fie creat în așa fel încât să nu afecteze postura – poți opta pentru variante clasice, cu bretele, ori pentru variante cu roți. În al doilea rând, designul este și el important, atât în ceea ce privește compartimentarea, cât și în ceea ce privește aspectul general. Pentru cei mici, un ghiozdan trebuie să fie atractiv: să fie colorat, să aibă imagini cu personaje din desene animate și să fie special. În mod cert vei găsi modele variate în magazine precum Altex – vei descoperi o gamă diversă de produse, în magazine sau online. 

  1. Caiete

Caietele nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului. Acestea sunt necesare la toate materiile, atât pentru clasă, cât și pentru temele de făcut acasă. Există mai multe tipuri de caiete – cu spiră, studențești, dictando, de matematică, cu foaie velină, etc. – de care s-ar putea să aibă nevoie elevul. Informează-te în prealabil și află care sunt tipurile de caiete obligatorii pentru anul școlar respectiv. 

Începe școala? Iată care sunt lucrurile pe care este obligatoriu să le cumperi pentru copilul tău!

În concluzie, începerea școlii este plină de entuziasm și emoție, însă vine la pachet și cu anumite cerințe specifice, care trebuie rezolvate din timp. Dacă ai nelămuriri cu privire la obiectele de care va avea nevoie școlarul tău, discută cu persoanele care te pot ajuta în acest sens și, apoi, fă o listă de cumpărături, pe care să te poți baza. 

Sursă foto: pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!