Iată cum să îți redecorezi curtea și grădina reciclând!

Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 15:37

Redecorarea unei grădini sau a unei curți poate fi un proces costisitor când te gândești la toate lucrurile pe care ești nevoit să le cumperi. Există soluții dacă vrei să îți reamenajezi grădina sau curtea, dar nu ai bani destui. Reciclarea este salvarea ta în acest caz.


Iată 5 obiecte pe care le poți refolosi sau cărora le poți da un suflu nou pentru a-ți schimba total grădina sau curtea:


Obiectele din sticlă

Sticla este un material cunoscut pentru durabilitatea sa și multitudinea modurilor de folosință. În cazul în care îți dorești un loc special pentru lucrat sau mâncat afară, te poți folosi de vechile borcane mici. Acestea pot ajuta la crearea unor beculețe și pot da locului un aer boem. Trebuie doar să scoți una dintre vechile instalații de la Crăciun și să o aranjezi în borcănașe.
O altă variantă ar fi să pui mici plante suculente în borcane tăiate și să le amenajezi pe un suport din lemn.

PET-urile


Obiectele din plastic se găsesc peste tot în casa ta, aruncate sau așteptând să fie folosite. Da-le o viață nouă! PET-urile pot ajuta la crearea unei grădini suspendate care ar putea înfrumuseța o parte din curtea ta. Deopotrivă, acestea pot fi folosite pe post de cărămizi și poți crea din ele mini fântâni decorative în curte.
Un singur PET te poate scăpa și de banii pe care trebuia să-i dai pe o stropitoare. Vei fi nevoit să dai găuri capacul de plastic și vei putea liniștit să uzi plantele din ghiveci.

Iată cum să îți redecorezi curtea și grădina reciclând!


Paleții de lemn

Există zeci de moduri prin care să dai un nou scop unor paleți de lemn. În cazul în care lucrezi de acasă, îți poți face în curte un întreg birou numai cu ajutorul paleților de lemn. Din paleți îți poți face și un loc drăguț de băut cafea sau de citit afară. Într-un astfel de proces te-ar ajuta și o trusă de la magazinul cu scule Bricolaj.ro. Paleții pot fi amenajați astfel încât să se transforme și în mici grădini de verdețuri în cazul în care spațiul din curtea ta este mai mic.

Mobilă veche

Mobila veche a părinților tăi sau găsită la târgul de vechituri poate fi reinventată pentru curtea sau grădina ta. De exemplu, o masă de cafea sau de scris poate fi ușor transformată într-o mini grădină de flori. Vei avea cel mai probabil nevoie de puțin lac pentru lemn sau un tub de vopsea.
O altă variantă ar fi reinventarea unui vechi sertar ca loc pentru ghivecele de flori.

Ghivecele de flori

Sigur te-ai plictisit de veșnicele ghivece maro din plastic. Decorul grădinii tale poate fi ușor schimbat cu un set de acuarele și niște pensule. În acest mod le poți oferi vechilor și anostelor ghivece un nou rând de haine. O altă variantă ar fi să iei vechile oale și cratițe și să le transformi în ghivece de flori.

În concluzie, reciclarea este salvarea ta pentru o grădină reinventată. Nu uita, imaginația îți este cel mai bun aliat într-un astfel de caz.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!