Granitul – alegerea ideală pentru amenajarea terasei tale

 Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MAEJFYbLzUM-choosing-granite-marble/

https://www.canva.com/photos/MAEEMwRbWMM-granite-background/

https://www.canva.com/photos/MADnObnI4wk-watering-flowers-on-a-terrace/

Odată cu sosirea anotimpului călduros, tot mai mulți dintre noi iubim sa petrecem cât mai mult timp în natură. Și ce poate fi mai frumos decât să-ți savurezi cafeaua de dimineață pe terasă, admirând frumusețea pomilor înfloriți? Sau poate îți dorești să servești cina în aer liber ori să petreci câteva momente de relaxare într-un cadru intim?

Pentru că aerul de vacanța s-a instalat deja și la tine acasă, nu rămâne decât să pui la punct terasa și grădina. Dacă și tu intenționezi să demarezi cât mai rapid un amplu proces de reamenajare, ar fi interesant să iei în calcul și opțiunea plăcilor din granit. Această piatră naturală va aduce un plus de eleganță în curtea ta și, în plus, nu este deloc greu de întreținut. În acest articol o să-ți prezentăm, pe scurt, care sunt principalele motive pentru care granitul reprezintă cea mai bună investiție pentru amenajările exterioare, dar și care sunt cele mai apreciate asocieri cromatice în crearea spațiului perfect pentru familia ta.

De ce să alegi granitul?

Există numeroase motive pentru care granitul este alegerea ideală pentru curtea ta.

Iată o listă cu principalele avantaje aduse de această piatră naturală:

●    Granitul oferă locuinței tale un aspect contemporan. Tot mai utilizat în ultima perioadă, acesta poate fi folosit atât pentru trepte ori pardoseală, cât și pentru placarea fațadelor sau aleilor de acces.

●  Pe lângă aspectul inedit, granitul este și foarte rezistent la zgârieturi, umiditate și temperaturi extreme. În plus, când vine vorba de amenajarea terasei, cu siguranță îți dorești să folosești doar materiale calitative, asta dacă nu vrei ca după doar câțiva ani să amenajezi din nou spațiul pentru relaxare. E important să știi că această piatră este mult mai rezistentă în zonele de trafic intens, față de marmură sau lemn. În plus, este hipoalergenică, ceea ce o face deosebit de prietenoasă cu cei mai mici din familie.

●  În general, granitul se întreține foarte ușor și nu trebuie să faci eforturi deosebite pentru curățarea plăcilor. Se spală ușor cu ajutorul soluțiilor speciale care nu sunt deloc scumpe.

●  Datorită versatilității sale, granitul armonizează foarte bine cu alte materiale, precum lemnul sau metalul.

Granitul - alegerea ideală pentru amenajarea terasei tale

Ce paletă cromatică se potriveșe terasei tale?

Un alt avantaj al plăcilor de granit este cromatica. Poți opta pentru diverse culori, precum: maro, albastru, galben, roșu, alb, negru, antracit sau chiar nuanțe calde de roz. Apoi, în funcție de preferințe, poți înveseli atmosfera cu câteva plante naturale sau artificiale. De exemplu, dacă optezi pentru plăci antracit, poți alege mobilier din lemn, în nuanțe de maro deschis, iar ca pată de culoare, alege câteva jardiniere și ghivece cu flori în nuanțe pastelate. Potrivite în acest sens sunt hortensiile, mușcatele sau trandafirii. De altfel, dacă optezi pentru granit în nuanțe deschise, poți aduce un plus de eleganță cu ajutorul plantelor verzi. Un bun exemplu în acest sens este combinația cromatică dintre verde și alb.

Granitul - alegerea ideală pentru amenajarea terasei tale

Așadar, granitul poate reprezenta soluția optimă pentru a da un mic refresh terasei tale. Rezistent și versatil, acest material face față temperaturilor extreme, zgârieturilor și, în plus, se potrivește oricărui stil de amenajare. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!