Ghidul începătorului pentru vopsirea părului: întreținerea culorii

Obținerea culorii de păr de vis nu este la fel de simplă ca și cum a da cu vopsea pe păr pentru ca apoi să o spălați și să aveți rezultate vibrante perfect executate.  Suntem siguri că acum știți, după ce ați ajuns la rezultatul ideal, că acest proces necesită răbdare și tehnică; așa că întreținerea culorii ar trebui să fie la fel de importantă.

Vopseaua de păr semipermanentă nu este concepută pentru a face o schimbare permanentă a culorii părului dvs., iar cât timp rezistă noua dvs. nuanță creativă în păr poate depinde de câteva motive fundamentale.

La fel ca un fond de ten, o vopsea de păr de aplică cel mai bine pe o bază bine pregătită. Aplicarea de vopsea pe păr pe o bază sănătoasă va contribui la obținerea unor rezultate mai durabile. Culoarea de bază pe care aplicați vopseaua este un factor important în ceea ce privește longevitatea culorii dumneavoastră. Formulele de vopsire semipermanentă a părului necesită o bază deschisă; în funcție de nuanța creativă aleasă, aceasta poate varia între nivelurile 7-10. 

Dacă constatați că sunteți o blondă naturală între aceste niveluri, este posibil să constatați că părul dvs. tot nu va ține culoarea la fel de bine. O bază prea decolorată tinde să rețină culoarea mult mai ușor decât o bază naturală, chiar și un blond natural. Atunci când părul este decolorat, procesul vizează direct firele de păr și face părul mult mai poros, permițând absorbția pigmentului de culoare dintr-o vopsea pe păr să acționeze mult mai ușor și rezultând o culoare de lungă durată.

Pe lângă faptul că părul face diferența în ceea ce privește longevitatea culorii, toate vopselele de păr au durate diferite pentru o pigmentare de durată. Nuanțele mai deschise, cum ar fi nuanțele pastelate, au o durată de aproximativ 2-4 săptămâni, în timp ce gama de vopsea pe păr mai intensă poate dura peste 8 săptămâni, în funcție de modul în care părul și culoarea sunt întreținute.

Există mai multe motive pentru care culoarea dvs. ar putea să se estompeze mai repede și poate fi dificil să vă dați seama de problema exactă, mai ales că ar putea exista o varietate de motive. Consultați sfaturile de mai jos pentru a vă face culoarea să reziste mai mult timp.

Cum să vă faceți vopseaua să reziste și ce trebuie să evitați

Spălarea părului în apă fierbinte: Spălatul părului în apă fierbinte sau chiar călduță va deschide cuticula părului, ceea ce va permite sângerarea culorii și spălarea pigmentului. Cel mai bine este să folosiți apă cât mai rece cu putință pentru a vă spăla părul; apa rece va ajuta de fapt la închiderea cuticulei, ceea ce fixează culoarea dintr-o vopsea pe păr pentru mai mult timp; șamponul și balsamul fără sulfați și parabeni sunt foarte recomandate.

Tratamente cu ulei fierbinte: Acesta este un tratament obișnuit pentru cei care luptă împotriva părului uscat, deteriorat și fragil. Cu toate acestea, în cazul părului vopsit, căldura deschide cuticula părului, permițând culoarea să se scurgă.

Produse pentru păr pe bază de alcool: Aceasta include fixativul, gelul sau spuma de păr. Produsele de păr mai blânde sunt cele mai bune pentru păstrarea culorii părului. Unele dintre aceste produse au alternative fără alcool sau puteți pur și simplu să vă aranjați părul în timp ce se usucă folosind alte instrumente.

Spălarea părului cu șampon și balsam puternic: Multe șampoane și balsamuri conțin niveluri ridicate de pH și nu sunt îmbogățite cu ingrediente benefice pentru părul vopsit. Investiți în produse special concepute pentru părul vopsit, care acționează pentru a vă păstra pigmentul și pentru a-l menține vibrant pentru mai mult timp.

Expunerea prelungită la lumina puternică a soarelui: Asigurați-vă că purtați o pălărie dacă aveți de gând să vă scoateți noile șuvițe colorate pentru o zi la soare. Ați putea lua în considerare utilizarea produselor de păr cu SPF pentru a vă ajuta să vă protejați părul de lumina soarelui.

Expunerea prelungită la apă: Când vă aflați în orice fel de apă, fie că este vorba de baie, piscină sau cadă cu hidromasaj, evitați să vă scufundați părul în apă. Ori de câte ori părul se udă, acest lucru poate oferi posibilitatea ca culoarea să curgă sau să se estompeze. Nu uitați să verificați prognoza meteo pentru a nu fi prinsă într-o ploaie torențială neașteptată.

Produse chimice pentru piscine: Produsele chimice cu clor puternic sunt excelente pentru a menține piscinele curate, dar nu sunt atât de prietenoase cu părul vopsit. Folosiți o cască de înot atunci când faceți ture în piscină pentru a vă asigura o protecție maximă.

Instrumente de păr încălzite:  Ondulatoarele sau îndreptarea părului cu ajutorul unui instrument de păr încălzit nu sunt atât de bune pentru părul vopsit. Ca o alternativă, de ce nu încercați o metodă alternativă de ondulare, cum ar fi bigudiurile? De asemenea, este mai bine să evitați să vă uscați părul cu un uscător de păr fierbinte. Puteți, de asemenea, să-l uscați la aer sau să treceți la o setare mai rece. Dacă coafarea fără căldură este o opțiune dificilă, nu uitați întotdeauna să aplicați un protector termic.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!