Garsoniere în Constanța: Noi sau vechi? Ce și cum alegi?

Ultimul update Marți, 21 aprilie 2020, 16:45
Prețurile tot mai mari la apartamente și garsoniere nu-i împiedică pentru dezvoltatorii imobiliari să continue construcția de cartiere rezidențiale în Capitală și în marile orașe din țară, acolo unde cererea de locuințe noi continuă să fie ridicată.

Piața imobiliară s-a aflat pe un curs ascendent și în 2019, în ciuda faptului că la nivel național vânzările de apartamente vechi au scăzut. Excepție face Constanța, orașul în care piața imobiliară nu s-a depreciat deloc, ba mai mult, imobilele vechi se vând la fel de scump că cele noi. Așadar, dacă ești în căutare de garsoniere în Constanța, ori poate chiar apartemente cu două sau trei camere, iată ce trebuie să știi.

Dacă în celelalte orașe mari, segmentul apartamentelor vechi s-a depreciat comparativ cu cele noi, în Constanța se remarcă un echilibru aintre cerere și ofertă.

Constanța, singurul oraș din țară în care prețurile pentru locuințele vechi sunt egale cu cele noi

Piața imobiliară a luat avânt și odată cu modificarea legii în domeniu, care oferă posibilitatea achiziționării unei a două locuințe, pentru care cumpărătorul beneficiază de o cotă TVA de doar 5%. Cota se aplică indiferent de numărul de locuințe pe care îl achiziționezi ulterior.

Cererea de apartamente noi rămâne ridicată. Care sunt prețurile

Și piața imobiliară din Constanța a ajuns să se împartă, în ultimii ani, între apartamentele vechi și cele din complexurile rezidențiale nou construite. Studiile analiștilor economici arată că cererea de locuințe noi este totuși ridicată în Constanța, în ciuda faptului că se cauță și construcțiile de tip vechi.

Fiind oraș turistic, Constanța a devenit raiul afacerilor imobiliare la nivel de chirii. Tot mai mulți constănțeni și nu numai au investit în apartamente pentru a le da spre închiriere. Unii au ales varianta oraș, pentru a le oferi spre chirie pe termen lung studenților, alții și-au îndreptat atenția spre construcțiile noi din zone precum Faleză Nord, unde sunt plaje aproape, sau din Năvodari și Mamaia Nord, acolo unde apartamentele se închiriază în regim hotelier.

Un apartament într-un complet rezidențial din zona Mamaia Nord se vinde cu aproximativ 60.000 de euro și, pe lângă utilități complete, are vedere la mare și este situat la mică distanță de plajă. Prețurile variază în funcție de zonă și de poziționare.

Locuințele noi au prețuri ce încep de la aproximativ 50.000 de euro.

Dezvoltatorii care oferăapartamente sau garsoniere în Constanța, la cheie, își promovează produsul preț calitative. Un spațiu de locuit într-un complet imobiliar nou are boxă inclusă în preț, pază și locuri de parcare. În plus, curățenia este asigurată de firme și poți opta și pentru un cămin care se află în proces construcție și pe care îl poți observă în detaliu.

Încă se construiește masiv în Constanța, în ciuda faptului că prețurile apartamentelor se apropie de cele din 2008, înainte de criza financiară.

În Constanța, într-una dintre cele mai căutate zone, Faleză Nord, un apartament în bloc de tip vechi pornește de la 40.000 de euro și poate ajunge și la 80.000.

Un apartament într-un complet rezidențial din zona Mamaia Nord se vinde cu aproximativ 60.000 de euro și, pe lângă utilități complete, are vedere la mare și este situat la mică distanță de plajă. Prețurile variază, bineînțeles, în funcție de zonă și de poziționare.

 

 

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!