Garsoniere de vânzare în Timișoara: Cumpărătorii au așteptări tot mai mari în ceea ce privește amenajările interioare. Evoluția pieței și principalele tendințe

Ultimul update Vineri, 14 februarie 2020, 16:37
Cumpărătorul român de imobiliare se maturizează, este mai informat și are așteptări tot mai mari în privința calității amenajărilor interioare din apartamentele nou construite, iar pentru a ține pasul cu el și pentru a-i satisface toate dorințele, dezvoltatorii au început să apeleze mai des la designeri de interior. E valabil indiferent că e vorba despre garsonierele de vânzare din Timișoara, cât și apartamentele din Buxuresti sau Cluj-Napoca.

Importantă este starea transmisă de amenajarea interioară a locuinței, iar în 2020 tendințele se vor îndrepta spre stilul retro și spre nuanțele cât mai relaxante, este de părere Gigi Nacev, CEO Tempini România, unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje.

“Așteptările clientului român sunt în continuă creștere. Pot să spun că există deja mulți clienți care investesc în amenajări de top.

Și în zona dezvoltatorilor imobiliari a crescut mult calitatea amenajărilor interioare. Sunt tot mai frecvenți dezvoltatorii care apelează la un designer de interior, aspect rar întâlnit cu câțiva ani în urmă”, a declarat Nacev, adăugând că Timișoara, unde Tempini și-a început activitatea din 2009, se bucură deja de un avans important la acest capitol față de alte orașe mari din țară.

Piața plăcilor ceramice, care cuprinde atât produsele de interior, cât și plăcile de exterior, a continuat să urmeze, în 2019, ritmul de creștere cu 4,5% al ultimilor ani, a mai explicat Nacev, și a ajuns să fie evaluată la circa 270 de milioane de euro.

Acesta consideră că evoluția pieței de profil pe parcursul anului viitor este greu de anticipat. Cu toate acestea, el rămâne optimist. „Anul 2020 va fi un an cu foarte multe fluctuații, cu un rezultat greu de previzionat.

Aș risca totuși să avansez ipoteza unui an cu un rezultat pozitiv. Va există o tensiune permanentă între efervescența și posibilitatea investitorilor de a construi și o frânare artificială a cererii creată de diverse interese comerciale și politice”, a detaliat el.

“Totuși, remarc o maturizare importantă a cumpărătorului român, din ce în ce mai informat și tot mai greu de manipulat de media și mediul politic, aspect care îmi dă speranță că în Românina piața imobiliară se reglează natural, în baza raportului real dintre cerere și ofertă”, a continuat acesta.

Mai mult, în ciuda zvonurilor de criză apărute pe parcursul anului, piața imobiliară nu a avut de suferit, iar acesta este încă un semn de maturizare. Prețurile au crescut și, potrivit estimărilor sale, ar putea să se mențînă la un nivel similar și în 2020, cu mici variații.

“Cu toate că a fost o puternică campanie care prevestea o criză majoră, prețurile au crescut și proiectele lansate în 2019 nu susțîn ideea unor rețineri din partea investitorilor de a dezvoltă în continuare. Nu cred că se va întâmpla ceva semnificativ în 2020.

Referitor la campanii de blocare a pieței imobiliare, sunt sigur că vor mai fi, traversând una chiar în acest moment. Pentru a nu lăsă semne de întrebare, fac referire la interesul unei părți politice de a discredita capacitatea principalului adversar de a gestiona interesele și resursele naționale”, a mai spus CEO-ul companiei Tempini România, care se bucură de o experiență vastă de consultanță de management strategic și operațional.

Locuința, o oază de liniște. Principalele tendințe în 2020 în materie de finisaje

Una dintre principalele tendințe pe care urmează să le vedem în materie de amenajări interioare anul acesta este cea a locuinței văzute că o oază de liniște. Confortul, starea de bine și apropierea de natură vor fi cuvinte-cheie în domeniu în 2020.

“Stilul de viață agitat și încărcat de tehnologie, specific acestei perioade, induce necesitatea unui refugiu, a unei oaze de liniște. Tendințele se îndreaptă tot mai mult spre stilul retro, culorile spre nuanțe și tonuri cât mai relaxante”, a mai spus specialistul.

“Un bun exemplu este albastrul marin, desemnat culoarea anului, dar și tonurile de verde care vor fi tot mai prezente, tonuri care să transpună locatarul în starea benefică creată de o ieșire în natură”, a mai spus Gigi Nacev.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!